Golf van aankondigingen door politici: In de herfst komt Corona terug – met als eerste de mondmaskerplicht

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn. Al sinds maanden bereiden politici en media de bevolking voor op de terugkeer van Corona-pesterijen, uiterlijk in de herfst. Die krijgen nu gestalte.

FDP-minister van Justitie Buschmann heeft thans duidelijk gemaakt, dat de algemene mondmaskerplicht in de nieuwe Corona-verordening, die na het zomerreces van het parlement in september zal worden afgekondigd, waarschijnlijk weer als eerste maatregel weer uit de hoge hoed wordt getoverd: “De effectiviteit van mondmaskers voor de individuen in de binnenruimtes is onbetwist”, suggereert de minister. “” Derhalve zal een vorm van mondmaskerplicht in binnenruimtes in ons concept zeker een rol spelen”, aldus Buschmann.

Hij vertrouwt erop, “dat wij eind deze maand een concept hebben, dat wij vervolgens in Augustus bespreken met de deelstaten, en in september brengen wij de verandering van de besmettingsbeschermingswet door het parlement”. Het voorstel zal duidelijke en begrijpelijke regels bevatten, die “de grondrechten ontzien, dus evenredig” zijn.

Algemene mondmaskerplicht voor manifestaties of bij het boodschappen doen gelden sinds begin april niet meer, daarentegen wel degelijk in lange-afstandstreinen, openbare vervoersmiddelen en vliegtuigen. In de ogen van vele critici is de mondmaskerplicht vooral een middel om de bevolking te disciplineren; haar effectiviteit bij de bestrijding van Corona is uiterst omstreden. (st)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/07/21/welle-mit-politiker-ansage-im-herbst-kommt-corona-wieder-und-als-erstes-der-maskenzwang/