Ministerie van Lauterbach publiceerde onjuiste cijfers over bijwerkingen vaccinaties

Door: Manfred Rouhs.

Opnieuw eisen medische specialisten het aftreden van de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach. Dit keer is de reden niet, zoals laatst, ondoordachte openlijke uitlatingen van de minister (https://www.pi-news.net/2022/07/aerzteverband-fordert-ruecktritt-von-karl-lauterbach/), maar onjuiste cijfers over de bijwerkingen van Corona-vaccinaties, die door zijn Ministerie zijn gepubliceerd.

Overtuigend beschuldigd werd de Rijnlander door het Paul-Ehrlich-Instituut in Berlijn. Zin ministerie had – allereerst op Twitter – openlijk medegedeeld, dat er in Duitsland maar “een op de 5.000 personen na een vaccinatie tegen COVID-19 door een zware bijwerking getroffen zou zijn”. Dit bericht de “Berliner Zeitung” https://www.berliner-zeitung.de/news/schwere-nebenwirkungen-gesundheitsministerium-veroeffentlicht-falsche-zahlen-paul-ehrlich-institut-corona-impfung-biontech-karl-lauterbach-li.248896.

Daarentegen stelt het Paul-Ehrlich-Instituut duidelijk:

“Het meldpercentage bedroeg voor alle vaccinatiestoffen tezamen 1,7 meldingen per 1.000 vaccinatiedoses, voor zwaarwegende reacties 0,2 meldingen per 1.000 vaccinatiedoses.” De cijfers hebben, wel te verstaan, geen betrekking op de mensen, die gevaccineerd zijn, maar op de vaccinatiedoses. De “Berliner Zeitung” schrijft:

“Hiermee ligt het risico voor zware bijwerkingen niet om en nabij de 5000, maar duidelijk hoger. Bij in principe geïmmuniseerde mensen al naar gelang de vaccinatiestof dus om en nabij 1 op de 2500, bij halers van de boosterprik om en nabij 1 op de16667 en bij vier maal gevaccineerden zelfs bij 1 op de 1250. Het Duitse ministerie van Volksgezondheid heeft de foutieve melding gecorrigeerd, nadat verschillende users van Twitter hierop hadden gewezen.”

De epidemioloog Dr. Friedrich Pürner eist op grond van deze panne opnieuw het aftreden van Lauterbach uit zijn ministersambt. Want die had lange tijd gesproken van een “vaccinatie zonder bijwerkingen”. Hiervan kan nu kennelijk geen sprake zijn.

Niet vergeten mag worden, dat het bij dit alles slechts gaat over de officiële cijfers. De Wiesbadense advocaat Joachim Cäsar-Preller laat weten, 360 cliënten te vertegenwoordigen, die schade hebben geleden ten gevolge van vaccinatie. Velen van hen zijn tot nu toe in geen enkele statistiek opgenomen, want:

“Die zijn zo ziek, dat ze zich daar totaal niet om kunnen bekommeren.”

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/07/lauterbachs-ministerium-veroeffentlichte-falsche-zahlen-zu-impf-nebenwirkungen/