Hof-Imam van Erdogan predikt nu in Keulen


Door: Manfred Rouhs.

De mega-moskee van de Turks-islamitische unie DITIB aan de binnenste Kanaalstraat in Köln-Ehrenfeld heeft een nieuwe Imam: Adem Kemaneci, 40 jaar oud, tot nu toe Imam van de “Bestepe Millet Camii” in Ankara. Zijn oude arbeidsplek hoort bij het Presidentieel Paleis van Recep Erdogan, met wie Kemaneci een een buitengewone politieke en religieuze vertrouwensband onderhoudt.

Aldus is de politieke en religieuze leiding van Turkije definitief in Duitsland gearriveerd. Met een qua bouw aanzienlijk mega-moskee-complex in Köln-Ehrenfeld staat haar een omvangrijke infrastructuur ter beschikking – met het doel, haar staatsburgers op Duitse bodem in de gaten – en desnoods ook in de greep te houden. Het Turkse televisieprogramma, waarvan de rikwijdte kan worden afgelezen aan de satellietschotels van de Turkse huishoudens overal in Duitsland, doet de rest, teneinde de taalkundige en culturele parallelle wereld van de Turken op Duitse bodem stabiel te houden.

Uitgerekend de groene vice-presidente van het deelstaatparlement Noordrijn-Westfalen, Berivan Aymaz (50) maakt thans een bezorgde indruk: “deze persoonlijkheid is een zoveelste teken, hoezeer Ditib met Ankara verbonden is.” Dit schrijft de “Bild”- krant https://www.bild.de/regional/koeln/koeln-aktuell/adem-kemaneci-erdogan-imam-jetzt-in-ehrenfelder-moschee-80800314.bild.html.

13 jaar geleden hebben haar partijvrienden in Keulen mij nog uitgescholden voor “Nazi”, omdat ik de bouw van de DITIB-mega-moskee wilde tegenhouden. Het plan werd ons destijds verkocht als vanzelfsprekend volkomen alternatief-loos integratieproject. En de toenmalige Keulse Eerste Burgemeester Fritz Schramma was er zelfs van overtuigd, dat het Turkse pronkgebouw een ontmoetingscentrum zou worden voor Keulse Moslims van alle geloofsrichtingen en alle verzamelde nationaliteiten, niet slechts een vertakking van de religieuze autoriteiten van de Turkse staat.

Fritz Schramma en alle andere stimulatoren van de Keulse mega-moskee hebben de doelstellingen van Ankara nooit begrepen. Erdogan & Co. willen vreemde territoria in handen krijgen. Integratie wijzen zij af. De overgebleven Duitse buren van hun pronkgebouw bieden ze, in plaats van zelf Duits te leren, cursussen Turks aan.

Wij, die destijds in Köln-Ehrenfeld de straat op zijn gegaan tegen de bouw wan de mega-moskee, hebben in elk opzicht gelijk gekregen!

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/07/erdogans-hof-imam-predigt-jetzt-in-koeln/