IS-sympathisanten op de luchthaven van Düsseldorf: Zo brengt de ‘verkeerslicht-Coalitie’ de veiligheid in gevaar”

Door: Redactie ZUERST!

Düsseldorf. Op het Duitse vliegveld is kennelijk niet alleen sprake van reis-chaos, maar ook van een concreet islamistenprobleem. Op het vliegveld van Düsseldorf brachten drie medewerkers op de rolbaan ungegeneerd de IS-groet. Hiervan verschenen beelden op Internet – De politie reageerde prompt.

Aan de hand van de beelden konden de drie mannen snel worden geïdentificeerd. Alle drie werden ze in Duitsland geboren. Niettemin voelden ze zich als behorend tot de terroristen van de hoofd-afhakkersmilitie Islamitische Staat (IS).

“Met onmiddellijke ingang werden de luchthaven-identiteitsbewijzen geblokkeerd, zodat is veilig gesteld, dat elk betreden van beveiligde zones van de vluchthaven uitgesloten is”, deelde een woordvoerster van de Duitse Rijkspolitie mee. Ook de BVD werd actief. Beambten reden naar de woningen van de islamisme-fans. Een woordvoerder van het Hoofdbureau van Politie Düsseldorf: “Wij hebben met twee personen oriënterende gesprekken gevoerd.” Eén is met vakantie.

Ook politiek zorgt de zaak voor opschudding: Fractie-vicevoorzitter Andreas Lindholz (CSU) is ontzet: “Een veiligheidspolitiek schandaal!” Dit roept om “onverwijlde consequenties”. “Bij de veiligheid in het vliegverkeer mag er geen sprake zijn van compromissen.” Dit geval toont aan: “Zo brengt de verkeerslicht-coalitie de veiligheid van de reizigers in Duitsland in gevaar.” (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/07/26/is-sympathisanten-am-duesseldorfer-flughafen-so-gefaehrdet-die-ampel-die-sicherheit/