Na verkiezingssucces van Rechts: Regering Macron moet Coronamaatregelen opheffen

Door: Redactie ZUERST!

Parijs. Voor reizen naar Frankrijk zijn tijdens de Corona – “pandemie” afgekondigde voorwaarden weggevallen. Een bewijs van de beschermende Corona-vaccinatie, een negatieve test of een status van genezing is sinds deze week niet langer voorgeschreven. In Frankrijk werd met de maandwisseling een hele reeks van buitengewone maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus opgeheven.

Tot nu toe moesten de binnenkomers óf volledig zijn gevaccineerd, óf een actuele negatieve Coronatest kunnen overleggen, bij reizigers vanuit de EU en enkele andere landen werd ook het certificaat van een onlangs overwonnen infectie geaccepteerd. In de regel kan dit nu niet meer worden verlangd. Mochten er nieuwe gevaarlijke virusvarianten optreden, dan kan de regering evenwel verordenen, dat reizigers voor het betreden van een vliegtuig naar Frankrik een negatieve test dienen te overleggen.

Het opheffen van de inperkingen tot nu toe is een direct gevolg van de meest recente parlementsverkiezingen, die het linkse kamp van Macron hebben verzwakt en het aantal gevolmachtigden van het rechtse Rassemblement National (het voormalige Front National) hebben vertienvoudigd. Een meerderheid, bestaande uit het Rasssemblement National, de Republikeinen en de links-populistische partij La France Insoumise (LFI) verhinderde medio juli een navenant wetsvoorstel van de regering-Macron, dat voorzag in een verdere aanscherping van de Corona-maatregelen. Tegelijkertijd was het de eerste stemming na de verkiezingen, waarbij de regering een klinkende nederlaag behaalde. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/08/02/nach-rechtem-wahlerfolg-regierung-macron-muss-corona-massnahmen-aufheben/