Opmerkelijke teksten in Turkse geschiedenisboeken: “De Jihad maakt deel uit van onze religie

Door: Redactie ZUERST!

Ankara. De zogeheten “westerse waarden” zin in andere delen van de wereld door de bank genomen omstreden. Dat begint al bij een naar verhouding “westelijk” islamitisch land, Turkije. Ook daar worden voor aanhangers van de westerse waarden in de geschiedenisboeken voor een deel opmerkelijke teksten aangetroffen. Dit werd in het “Middle East” journaal uit de doeken gedaan door de ballingschap levende Turkse journalist Abdoellah Bozkurt.

Zo wordt bv. de Heilige Oorlog tegen ongelovigen geromantiseerd. Het meest wordt evenwel uitgehaald naar Amerika. Dit is mede de oorzaak geweest van 9/11.

Het Turkse Ministerie van onderwijs besloot in 2017, om de Jihad,, de “Heilige Oorlog” van de Islam, in het leerplan op te nemen. “De Jihad is een element van onze religie, hij maakt deel uit van onze religie”, zei de toenmalige Minister van Onderwijs, Ismet Yilmaz bij de presentatie van het nieuwe Nationale Leerplan.

De religieus georiënteerde AKP-partij van de langjarige Turkse regeringsleider Erdogan is reeds sinds 2002 aan de macht en bouwt de voormalige seculiere Turkse staat steeds meer om tot een islamitisch land. Buitengewoon oogmerk wordt daarbij geschonken aan de islamitische opvoeding van de jongere generatie. In seculier georiënteerde kringen stuit dit op tegenspraak.

“Aangezien zij een jihadistische waardenopvoeding vastleggen, proberen zij, de hersenen van onze jonge kinderen met hetzelfde begrip te doordrenken, dat het Nabije Oosten transformeert in een bloedbad”, zegt Bülent Tezcan van de seculiere oppositionele Republikeinse Volkspartij (CHP). De AKP-regering trekt “een generatie van toekomstige militante leiders aan”. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/08/06/fragwuerdige-inhalte-in-tuerkischen-geschichtsbuechern-der-dschihad-ist-teil-unserer-religion/