Moslim steekt Salman Rushdie op publiek podium neer

Door: Redactie PI.

Sinds meer dan 30 jaar leeft de Indisch-Britse schrijver Salman Rushdie met de zekerheid dat hij altijd en overal op zijn islamitische moordenaars kan stuiten. in 1988, na de publicatie van zijn roman “De Duivelsverzen”, vaardigde de toenmalige opperste leider van Iran, Ayatollah Khomeini, een Fatwa, een islamitisch edict, uit, waarin hij de Moslims opriep, de schrijver te doden wegens blasfemie. Nog steeds staat er een premie van om en nabij de 3,3 miljoen dollar op het hoofd van de inmiddels 77-jarige.

Afgelopen vrijdag om ongeveer 10.45 (plaatselijke tijd) was het zover. Reeds kort nadat Salman Rushdie in het opleidingscentrum van het Chautauga Institution, in de gelijknamige provincieplaats nabij Jamestown in County New York, het podium had betreden, stormde de 24-jarige Hadi Matar, een Sji’itische moslim het podium op en stak op de auteur in. Hij verwondde Rushdie, geheel op moslim-manier, o. a. zwaar aan de hals. Voor deze islamitische daad van “eerwraak” was Matar meer dan 600 km van Fairview in New Jersey naar de plaats van de lezing gereden en had hij voor het literatuurfestival een entreekaartje gekocht.

Volgens de verklaring van Maj. Eugene Staniszewski van de NYPD stortten toeschouwers en medewerkers van het instituut zich onmiddellijk op Matar en pakten hem aan. Een aanwezige politieman en een plaatsvervangende veiligheidsbeambte van het bureau van de lokale politiepost grepen eveneens terstond in en arresteerden de islamitische haatgelovige nog ter plekke. Een dokter uit het publiek verleende eerste hulp, tot de zwaargewonde naar een ziekenhuis kon worden gevlogen, waar hij een spoedoperatie onderging.

Een eveneens aanwezige verslaggever van de Amerikaanse persdienst Associated Press berichtte, dat Matar om en nabij de 10 tot 15 keer op Rushdie had ingeslagen en/of gestoken.

Rushdies agent, Andrew Wylie, verklaarde later , dat de auteur aan de beademing was gelegd https://www.nytimes.com/live/2022/08/12/nyregion/salman-rushdie-stabbed-new-york, en dat de vooruitzichten niet goed zouden zijn. “Salman zal waarschijnlijk een oog moeten missen; er werden zenuwen in zijn arm doorgesneden en er is in zijn lever gestoken”, aldus Wylie.

Hoewel Hadi Matar aanhanger moet zin van de “Islamitische Revolutionaire Garde van Iran”(IRGC) zei de klaarblijkelijk op political correchtness geprogrammeerde politiewoordvoerder Staniszewski: “Wij hebben momenteel geen aanwijzing voor een motief”, aldus de New York Post https://nypost.com/2022/08/12/nj-man-matar-hadi-with-sympathies-toward-iran-arrested-in-stabbing-of-salman-rushdie/.

Maar natuurlijk, de ‘muzelmanse’ messentrekker is met zekerheid alleen maar een arme, psychisch zieke man, die men van deze daad niet de schuld kan geven. Onverschillig, hoeveel bloed er vloeit, hoofdzaak is, dat men nooit en te nimmer de gevoeligheden van de Islam en zijn aanhangers kwetst.

Door: Redactie PI
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/08/usa-moslem-sticht-salman-rushdie-auf-offener-buehne-nieder/