WEF-adviseur Yuval Harari: “De grote meerderheid van de bevolking hebben we niet langer nodig

Door: Redactie ZUERST!

Vancouver. De Israëlische historicus, filosoof en publicist Yuval Noah Harari heeft in de laatste jaren in de context van de Corona- “pandemie”, maar ook in zijn boeken steeds opnieuw van zich laten spreken door zijn provocatieve stellingen. Als “Agenda Contributor” is hij niet alleen regelmatig te gast bij het omstreden Wereld Economisch Forum (WEF), maar geldt hij, die voor de toekomst tevens als prominente aanhanger van de zg. “trans-humanistische” Agenda, die voor de toekomst een overwinning verwacht van de biologische specie Mens d. m. v. kunstmatige intelligentie.

Nu heeft Yuval in het kader van een TED-interview weer eens klare taal gesproken en geen geheim gemaakt van zijn overtuiging: “In de vroege 21ste Eeuw hebben wij de grote meerderheid van de bevolking nodig, aangezien moderne technologieën de menselijke arbeid economisch en militair “overbodig” maken.
In een gesprek, dat de organisator van de jaarlijkse TED-innovatieconferentie, Chris Anderson, onlangs met Harari voerde, uitte de Israëlische wetenschapper begrip voor de zorg van veel mensen, om op de weg in de toekomst te worden “achtergelaten”.

Deze zorgen zijn door de bank genomen gerechtvaardigd, voegde hij er aan toe, want de nieuwe technologieën zouden in vele categorieën van de bestaande arbeid de economische behoeften verdringen.: “(…) ze hebben gelijk, als ze dat denken -, dat ik in de toekomst niet nodig ben. Er zijn al die knappe mensen in Californië, New York en Peking, die die fantastische toekomst met kunstmatige intelligentie en biotechniek en globale netwerken enzovoorts plannen, en die mij niet nodig hebben. Als ze aardig zijn zullen ze me misschien een paar kruimels toebedelen zoals een universeel basisinkomen, maar psychologisch is het veel erger, je nutteloos te voelen, dan te worden uitgebuit.”

Vergeleken met de wereld van de 20ste Eeuw zouden er in de 21ste Eeuw metterdaad steeds minder mensen nodig zijn, voorspelde Harari. Letterlijk: “Laten wij nu, in de vroege 21ste Eeuw doorspoelen naar dat wij de grote meerderheid van de bevolking eenvoudigweg niet meer nodig hebben, omdat de toekomst er uit bestaat, steeds meer verfijnde technologieën zoals kunstmatige intelligentie [en] biotechniek te ontwikkelen. De meeste mensen dragen daar niets aan bij, behalve misschien hun gegevens, en het nuttige wat mensen nog steeds doen, zullen deze technologieën in toenemende mate overbodig maken, en het vervangen van de mensen mogelijk maken.”

De TED-conferentie werd al in 1984 in het leven geroepen als internationale innovatieconferentie. Volgens de online-encyclopedie Wikipedia “is de betekenis van de TED in de VS te vergelijken met datgene, “wat het Wereld Economisch Forum in Davos in Europa is. De jaarlijkse 5-daagse hoofdconferentie van de TED met meer dan 80 vertegenwoordigers vindt sinds 2014 plaats in Vancouver. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/08/15/wef-berater-yuval-harari-die-grosse-mehrheit-der-bevoelkerung-brauchen-wir-nicht-mehr/