Ex-president van Afghanistan waarschuwt voor miljoenen “vluchtelingen”: “De meesten van hen zullen Duitsland bereiken”

Door: Redactie ZUERST!

Kaboel/Berlijn. Afghanen vormen momenteel, naast Syriërs, het gros van de asielzoekers in Berlijn. En het eind van het liedje is nog lang niet in zicht. – niet in de laatste plaats vanwege de offensieve immigratiepolitiek van de verkeerslicht-coalitie. Thans heeft niemand minder dan de op dit ogenblik in ballingschap in de Verenigde Arabische Emiraten levende Afghaanse e-president Ghani Europa gewaarschuwd: “Miljoenen zullen nu proberen, Afghanistan te ontvluchten.”

Want: “Veel mensen in Afghanistan hebben na de machtsovername van de Taliban het gevoel van verbondenheid, zowel als de hoop verloren. Na 44 jaar ononderbroken geweld hebben de mensen in Afghanistan er genoeg van, dat hun land een slagveld is.” Bovendien beleeft Afghanistan juist nu een ineenstorting van het gezondheidssysteem.

Hoe de mensenmassa’s van Afghanistan naar Europa komen, is slechts een kwestie van geld, meent ex-president Ghani: “De meerderheid van de Afghanen, die vluchten, weten Duitsland te bereiken, dat hangt slechts af van de betaling aan de ronselaars.”

De eerste grotere continenten zouden nog in de komende maanden in Midden-Europa kunnen arriveren – De Duitse regering staat allang paraat, om alle deuren voor ze open te zetten. Pas zondag bekrachtigde de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Faeser (SPD) met betrekking tot de reislustigen uit Afghanistan opnieuw: “Wij zullen ze niet tegenhouden.” (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/08/17/afghanischer-ex-praesident-warnt-vor-millionen-fluechtlingen-die-meisten-werden-es-nach-deutschland-schaffen/