Live uit multi-culti-land: Gewonden bij zware geweldsuitbarsting op Eritrea-festival in Giessen

Door: Redactie ZUERST!

Giessen. Scènes van het niveau-burgeroorlog: Zaterdag is het in Giessen bij een Eritrea-festival in de Hessenhal tot zware aanvallen gekomen. Volgens getuigenissen van de politie klommen om en nabij de 100 aanvallers over de omheiningen en zouden plotseling mensen hebben aangevallen met knuppels, ijzeren staven, messen en stenen, zo heeft de politie meegedeeld.

Bij de vermoedelijke daders ging het blijkbaar om deelnemers aan een manifestatie, die tegen het Eritrea-festival gericht was. Verdere informatie over de identiteit dan de aanvallers gaf de politie vooralsnog niet. 26 hulpkrachten m/v van het Eritrese evenement zijn gewond geraakt, ook zeven agenten zouden lichte verwondingen opgelopen hebben. De politie sprak van een “geweldsuitbarsting”. Ook na het afgebroken concert zou het vóór de hal steeds opnieuw tot conflicten gekomen zijn.

De politie gaat ervan uit, dat het om geplande acties is gegaan. Nu doet de staatsveiligheidsdienst onderzoek vanwege de verdenking van fysieke verwonding en gevaarlijke verwonding, materiële beschadiging en zware terreinvredebreuk.

Meerdere verenigingen poogden eerder, de manifestatie te laten verbieden, een desbetreffend spoedverzoek werd echter door de administratieve rechtbank Giessen afgewezen, ter onderbouwing hadden de verenigingen volgens informaties van de rechtbank aangevoerd, dat de manifestatie “door het Eritrese regime vooral werd gebruikt om volks-ophitsende en geweld-verheerlijkende inhoudelijkheden te propageren”. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling; Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/08/24/live-aus-multikulti-land-verletzte-bei-massivem-gewaltexzess-auf-eritrea-festival-in-giessen/