Lauterbach stelt Coronaplan voor: de waanzin gaat de volgende ronde in

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn. Politici, media en op de eerste plaats Duits minister van volksgezondheid Lauterbach (SPD) had het lang genoeg aangekondigd: In het volledige komende winterseizoen geldt weer een buiten z’n oevers tredende mondmaskerplicht in Duitsland. Dat is een bestanddeel van het Coronaplan, welks ontwerp onlangs door Lauterbach werd gepresenteerd.

Volgens dit ontwerp moeten vanaf 1 oktober tot Pasen in april 2023 in alle binnenruimtes wederom FFP2-mondmaskers worden gedragen – dus in openbare vervoersmiddelen, op arbeidsplekken, scholen en ook in cafés en restaurants. Ook de mondmaskerplicht in lange-afstandstreinen en vliegtuigen gaan weer gelden. De Duitse regering vond het tot nu toe niet noodzakelijk, om voor Lauterbachs “winterbanden” steekhoudende argumenten te leveren – ze komt noch met overtuigende besmettingscijfers, noch met een nieuwe, mogelijk buitengewoon gevaarlijke virusvariant op de proppen.

Veeleer vreesde Lauterbach bij de presentatie van de nieuwe regels woensdag voor een nieuwe besmettingsgolf. “Ik reken op een duidelijke Coronagolf in de herfst”, maakte hij bekend. “met dit instrumentarium kunnen wij de te verwachten Coronagolf in de herfst de kop indrukken”.

Verdere regels worden daarenboven overgelaten aan de individuele deelstaten, de FFP2- mondmaskerverplichting dient evenwel weer spoedig overal te gelden. in de scholen moeten mondmaskers voor kinderen vanaf de vijfde klas verplicht kunnen worden gesteld, wanneer anders het presentie-onderwijs niet te handhaven valt. Welke criteria hiervoor in acht moeten worden genomen, is volkomen onduidelijk. (st.)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/08/25/lauterbach-stellt-coronaplan-vor-der-irrsinn-geht-in-die-naechste-runde/