Het verkeerde signaal: UNESCO huldigt Merkel voor het openen van de grenzen in 2015

Door: Redactie ZUERST!

Parijs. Het is achteraf een bespotting van duizenden slachtoffers van de geïmporteerde criminaliteit: E-bondskanselier Angela Merkel wordt voor haar rol (“engagement”) in de “vluchtelingencrisis” van 2015 gedecoreerd met de UNESCO-prijs Voor De Vrede. Destijds had Merkel zonder enige ruggenspraak met andere EU-landen voor minstens 1,2 miljoen “vluchtelingen” de grenzen opengezet. De gevolgen zijn zeven jaar later nóg zichtbaar in de statistieken van criminaliteit en sociale hulp.

“De hele jury was geroerd door haar dappere beslissing, om meer dan 1,2 miljoen vluchtelingen uit in het bijzonder Syrië, Irak, Afghanistan en Eritrea op te nemen”, verklaarde de voorzitter van de jury en drager van de Nobelprijs voor de Vrede 2018, Denis Mukwege, in Parijs, en zei daarover: Het is een les, die zij [Angela Merkel] de geschiedenis nalaat.”

Ook UNESCO-directeur-Generaal Audrey Azoulay prees de inzet van Merkel. “Vrede stichten bestaat tevens uit het openen van deuren voor hen, die lijden”, doceerde zijn. “Het besluit van de jury herinnert er aan, dat het opnemen van migranten en vluchtelingen een centraal verlangen is.” Dat heeft de UNO tenslotte in 2018 vastgelegd door haar omstreden “Migratie-pact”, dat regelmatige en permanente migratie – vooral in de richting van Europa – tot een normale toestand moet maken. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/08/26/das-falsche-signal-unesco-ehrt-merkel-fuer-grenzoeffnung-2015/