De Groenen als her-opvoedingspartij: Vlees eten in de toekomst alleen nog bij uitzondering?

Door: Redactie ZUERST!

Bremen. Voor de Groenen kan de her-opvoeding van de samenleving niet ver genoeg gaan. In Bremen wil de voormalige milieupartij zich nu ook mengen in de eetwijze van de bevolking en het eten van vlees liever vroeger dan later tot uitzondering maken.

Dit eist de Groene fractie in de gemeenteraad althans in een standpuntennota. Principieel spreken de Groenen er zich voor uit, dat in Bremen om en nabij de 75 procent minder dierlijke producten – dus naast vlees ook melk en eieren – moeten worden geconsumeerd. Onder andere moeten daarom ook bij festiviteiten als Vrijmarkt, Paasweide en Kerstmarkt in de toekomst de helft van alle gastronomische aanbiedingen veganistisch zijn.

Het idee van de nota is afkomstig van de Groene burgerij-afgevaardigde Philipp Bruck. Hij is er zeker van: “Wanneer men de consequenties van de voeding voor de klimmaatverandering in ogenschouw neemt wanneer men ziet, hoe wij wat dat betreft meet dieren omgaan, als men erover nadenkt, welke risico’s wij lopen voor nieuwe pandemieën, die ook voedings-gerelateerd zijn, dan is voeding in elk geval tevens een politiek vraagstuk.”

In de standpunten-nota van de Bremer fractie heet het letterlijk: “Als meest milieuvriendelijke voedingswijze geldt derhalve de veganistische voeding […] Zij is tegelijkertijd vermoedelijk de meest effectieve maatregel ter vermindering van onze individuele invloed op de planeet. Ergo is heet de taak van de politiek, op elk gebied de plantaardige voeding te stimuleren. […] Gerechtigheid tegenover dieren valt niet te verenigen met het consumeren van dierlijke levensmiddelen.”

Bovendien wordt in de nota geëist, dat in openbare eetgelegenheden en kantines dierlijke producten perspectivisch nog slechts uitzondering moeten zin. Ook willen de Groenen,, dat in alle Restaurants en cafetaria’s in Bremen in de toekomst veganistische gerechten meer de ruimte krijgen. “Koken zonder dierlijke producten dient de standaard te worden, ook in gastronomische bedrijven”, heet het in de standpunten-nota.

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/09/02/die-gruenen-als-umerzieher-partei-fleischnahrung-kuenftig-nur-noch-als-ausnahme/