Zo wordt het niets met de oorlog tegen Poetin: Modernisering van het Duitse legeer schiet niet op

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn.De volgende openbare eed van de “verkeerslicht-coalitie”: Minister van Defensie Lambrecht (SPD) moest thans toegeven, dat de aangekondigde verbetering van de uitrusting van het Duitse leger veel langzamer verloopt, dan gepland.

In mei had de minister aangekondigd, de troepen zo snel mogelijk te willen uitrusten met “veiligheidsvesten, nachtzichtapparatuur en moderne mobilofoons. Een klein half jaar later is hiervan echter nog niets in de kazernes gearriveerd. Het verdedigingsresort heeft o. a. 305.000 veiligheidsvesten bestel. Hier is het tekort buitengewoon eclatant: De soldaten krijgen ze ter beschikking gesteld voor als zij worden ingezet of op de schietbaan. ” De eerste veiligheidsvestensystemen zullen in het vierde kwartaal van 2022 beschikbaar zijn”, heeft het ministerie nu verklaard. Met de nachtzichtapparatuur is het vergelijkbaar gesteld. De levering begint op zijn vroegst in de herfst.

Nog heel lang moeten de soldaten tevens wachten op de beloofde moderne mobilofoons – hierbij zou de minister zelf hebben gesproken van “onvoorstelbare” toestanden binnen het Duitse leger. De mobilofoons zijn zo verouderd, dat de buitenlandse partners bij de gemeenschappelijke oefeningen en onderlinge inzettingen weigeren, via deze te communiceren. Lambrecht had nog in deze legislatuurperiode hulp in het vooruitzicht gesteld. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/09/04/so-wird-das-nichts-mit-dem-krieg-gegen-putin-bundeswehr-modernisierung-kommt-nicht-voran/