Het transgender-voetbal komt eraan: 31-jarige ‘kicker’ wil bij het meisjes-elftal spelen

Door: Redactie ZUERST!

Lisse/Den haag. Dit viel te verwachten en is het onvermijdelijke gevolg van de buitensporige gender waanzin: In Nederland zorgt thans het geval van een voetballer, die uitgerekend in een meisjes-elftal wil meespelen voor gesprekstof. De sporter houdt zichzelf sinds kort voor een vrouw.

Eigenlijk kwam Jordy Schepers als man op de wereld. Maar sinds twee jaar identificeert hij zichzelf als vrouw en wil worden aangesproken met de naam “Marjolein”. Consequent wil hij nu ook niet meer spelen bij het mannenvoetbal. In plaats daarvan wenst hij toe te treden tot het meisjesvoetbal-elftal in de stad Lisse.

De 31-jjarige Schepers zie zowel in het biologische geslacht als in het leeftijdsverschil geen hindernis: “Ik zit vol hormonen en voel me net een vijftienjarig meisje”, liet de transgender onlangs los in een interview met ‘Protokoll’. Principieel geeft hij/zij bij persoonlijke gesprekken altijd een jongere leeftijd op.

De zaak is intussen beland bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB), die onderzoekt, of de biologische man metterdaad bij een meisjes-elftal mag spelen. Transgender-aangelegenheden zijn binnen de Nederlandse voetbalgeschiedenis een nouveauté. Dat de KNVB er zich überhaupt mee moet bezighouden, ligt aan de rechtssituatie in het ultra-tolerante Nederland: Ook daar mag men inmiddels zijn geslacht vrij uitkiezen en eventueel officieel laten veranderen. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/09/05/der-transgender-fussball-kommt-31jaehriger-kicker-will-bei-der-maedchen-mannschaft-spielen/