Triomf van de islamitische parallelle samenleving: Migrantenpartij haalt in multiculti-wijken tot aan de 30 procent

Door: Redactie ZUERST!

Stockholm/Malmö. Het eindresultaat wordt pas woensdag bekend, maar enkele interessante deelresultaten van de Zweedse parlementsverkiezingen zijn er al. Hierbij is niet alleen de goede uitkomst voor de rechtse Zwedendemocraten, die vermoedelijk de op twee na sterkste politieke kracht in het Stockholmse parlement zijn geworden, een sensatie – maar ook de aardverschuivingswinst die een migrantenpartij op haar conto kon schrijven.

De migrantenpartij “Nyans”, vertaald “de Nieuwen”, kon in verschillende probleemwijken in Malmö en Stockholm plaatselijke verkiezingssuccessen boeken. Weliswaar komt Nyans over de hele stad bij elkaar op iets van ruim vier procent maar in stadsdelen als Rosengard heeft niettemin meer dan 30 procent van de kiesgerechtigden op haar gestemd.

In haar verkiezingsprogramma zet de partij zich voornamelijk in voor de rechten van Moslims en voor een grotere consideratie met migranten. Ze richtte haar verkiezingsstrijd nadrukkelijk op de multiculturele wijken in de steden – en had hiermee succes. Hoofdzakelijk kiesgerechtigde migranten uit de Arabische en Noord-Afrikaanse gebieden brachten hun stem uit op Nyans.

Het succes van de migrantenpartij betekent intussen een verdere opdeling van de Zweedse samenleving. In het Skandinavische land is men het er algemeen over eens, dat autoriteiten en politiek de strijd om de migrantenwijken allang hebben verloren. Aldaar komt het regelmatig tot burgeroorlogachtige onlusten, waarbij tevens vuurwapens en zelfs handgranaten worden ingezet. De successen van de Nyans-partij dragen bij aan verdere versteviging van de Arabisch-islamitische parallelle samenlevingen. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/09/13/triumph-der-islamischen-parallelgesellschaft-migrantenpartei-holt-in-mulitkulti-vierteln-bis-zu-30-prozent/