Herfst-protesten komen op gang: Reeds nu alweer duizenden de straat op

Door: Redactie ZUERST!

Chemnitz//Leipzig. Dit zijn beelden die Faeser, Baerbock en Co. niet zullen bevallen – want de “hete herfst”, die dreigt wegens uit hun voegen barstende prijzen, zelfvernietigende sancties en mogelijke energietekorten, is nog niet eens begonnen. De mensen in Duitsland gaan echter nu al in toenemende mate de straat op, om lucht te geven aan hun protest.

Alleen al in de Saksische stad Chemnitz trokken maandag meer dan 3.000 mensen door de binnenstad, in Leipzig ongeveer 1.000. Ook in kleinere steden was er sprake van talloze demonstraties: In het West-Saksische Zwickau kwamen in de binnenstad 1.300 mensen bij elkaar, in Freital bij Dresden was er sprake van een protestoptocht met 600 deelnemers,, in het Oost-Saksische Kamenz met 800 en in Bautzen met om en nabij de 2.000. In Saksen werd het demonstratiegebeuren veelvuldig gecoördineerd door de burgerbeweging “Vrije Saksen”.

Andere protesten vonden plaats in Maagdenburg en Erfurt, kleinere manifestaties worden gemeld vanuit Saalfeld, Frankfurt a. d. Oder en meer middelgrote- en kleinere plaatsen.
Opmerkelijk: Ook in de oude Duitse deelstaten waren er voor het eerst sinds de Corona-protesten in het voorjaar weer grotere manifestaties. Zo kwamen in het Nedersaksische Hannover meerdere honderden mensen bij elkaar net als in Braunschweig. Zelfs in het Beierse Ingolstadt trokken reeds zondag meerdere honderden mensen met trommels en trompetten de binnenstad door.

De gevestigde “kwaliteitsmedia” deden slechts in uitzonderingsgevallen verslag van de nieuwe protesten. Dat zou wel eens kunnen veranderen, zodra er niet langer honderden, maar tienduizenden de straat op gaan. (st)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/09/14/herbst-proteste-nehmen-fahrt-auf-erstmals-wieder-tausende-auf-der-strasse/