Beschuldigingen van racisme tegen politieagent: “Dit is mijn land en jij bent hier te gast!”

Door: Manfred Rouhs.

De Berlijnse politie ziet zichzelf weer eens beschuldigd van racisme. Deze keer doet hierover op Internet een mobiele video de ronde, die tot stand kwam tijdens het voltrekken van een arrestatiebevel tegen een Syriër. In het middelpunt van de goedmenselijke ontzetting staat een dialoog tussen een van de deelnemende ambtenaren in functie en de echtgenote van de arrestant-in-spe.

Die is het niet eens met de aanwezigheid van de agenten in haar woning,, wordt handtastelijk jegens een van de agenten en verzoekt hem, de woning te verlaten met de opmerking: “Dit is mijn huis!” Waarop hij teruggeeft: “Dit is mijn land en jij bent hier te gast!”

Dat alleen levert de agent reeds beschuldigingen van racisme op. Maar hij ging zelfs nog verder, met het gevolg, dat er thans een onderzoekingszaak tegen hem loopt wegens beginnende verdenking van vreemdelingenvijandige belediging, en hij werd overgeplaatst naar de binnendienst nadat hij zich vermanend tot de gearresteerde Syriër had gewend met de woorden:
“Jouw vrouw heeft tegen mij niet zo te spreken. Je bent hier in ons land; jullie hebben je te gedragen volgens onze wetten.”

Duitse werkelijkheid anno 2022: Spreekt een agent een dergelijke zin uit, dan raakt hij meteen in het vizier van de strafrechtelijke justitie.

In Syrië en in vele andere duistere hoeken van de wereld bewerkt de politie in geval van conflict het gelaat van zowel binnen- als buitenlandse daders, in plaats van verbaal met hen van gedachten te wisselen. In Duitsland daarentegen schijnt alleen al het verzoek aan een Syriër, om “jullie te gedragen volgens onze wetten” een “racistische wandaad” te zijn.

Wat mij betreft:: Die agent verdient een stresstoelage. Alles goed gedaan! Ga zo door!

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/09/rassismus-vorwuerfe-gegen-polizisten-das-ist-mein-land-und-du-bist-hier-gast/