Kanttekening uit Iserlohn: Van terrorisme verdachte jongere gearresteerd

Door: Bettina Sauer.

Alleen maar goed voor een kanttekening: De Duitse Justitie heeft donderdag in Iserlohn een 16-jarige “Duitse Kosovaar” laten aanhouden, die een islamitisch-gemotiveerde aanslag in Duitsland zou hebben gepland. De knaap stond reeds eerder bekend als zg. terreur-gevaarlijk en werd na een gerechtelijk onderzoek vooralsnog weer op vrije voeten gesteld.

De in het Noordrijn-Westfaalse Iserlohn aangehouden “Duitse Kosovaar” Etrit P. heeft onder invloed gestaan van een aanhanger van de terroristische organisatie Islamitische Staat (IS), aldus de mededeling van Justitie Karlsruhe.

De arrestatie van de jeugdige “Duitse Kosovaar” Etrit P. ging op 7 september vooraf aan een speciaal inzetcommando. De rechercheurs waren opmerkzaam geworden na een notitie op Internet van de verdachte Islam-jongere. Het Generaal Justitieel Orgaan in Düsseldorf beoordeelde deze aanwijzing als dusdanig ernstig, dat zij op 7 september overging tot de nachtelijke inzet van de SEK. Bij het doorzoeken van de woningen en de kelderruimtes, in het appartementengebouw, waar P. woonachtig is, werden geen aanwijzingen gevonden ,die bevestigden, dat de verdachte een ernstig strafbare daad van plan is. Vandaar, dat de jongere na zijn arrestatie ook weer op vrije voeten gekomen is, bericht iks-online hierover https://www.ikz-online.de/staedte/iserlohn/nach-sek-einsatz-iserlohner-wegen-anschlagsplaenen-verhaftet-id236498827.html.

Hoe dan ook werden bij het doorzoeken digitale gegevens in beslag genomen, en sindsdien beoordeeld, waarmee de onderzoekers meteen aan de slag gingen:

De jongere lijkt zich er reeds in bekwaamd te hebben, hoe een onconventionele explosieven- en brandinstallatie (USBV) gereed gemaakt wordt. Maar vervolgens werd de Islam-jongere niettemin bang, dat zijn plannen zouden kunnen worden verijdeld. Daarom besloot hij, om zijn Jihad te realiseren door een steek-aanval op politieagenten. Hiertoe is het door de arrestatie echter niet meer gekomen, zo heet het verder.

De exacte leeftijd van de “Duitse Kosovaar” werd door Justitie niet meegedeeld, niettemin zou het volgens inlichtingen van het Duitse Persbureau gaan om een 16-jarige jongen die al eerder bekend stond als terreur-gevaarlijk. Het islamitische jochie zou binnen enkele maanden sterk zijn geradicaliseerd.

De arrestant is volgens de Duitse Justitie reeds voorgeleid bij een onderzoeksrechter van het Duitse Gerechtshof (BHHG) en bevindt zich in voorarrest. De rechercheurs beschuldigen hem van het voorbereiden van een zware staatsgevaarlijke strafbare daad en van het ondersteunen van een buitenlandse terroristische vereniging. De IS-aanhanger, die hem zou ebben beïnvloed, verbreidt volgens de informaties propagandamateriaal via een boodschappendienst en roept op tot “Jihad”.

Door: Bettina Sauer.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://journalistenwatch.com/2022/09/23/randnotiz-iserlohn-terrorverdaechtiger/