De toekomstige regeringsleidster van Italië: Transatlantisch, vóór wapenleveranties en voor de Coronapas

Door: Redactie ZUERST!

Rome. Na de aardbevingsoverwinning van rechts Italië en met het oog op een waarschijnlijk toekomstige vrouwelijke minister-president Giorgia Meloni toonden de West-Europese gevestigde partijen zich ontdaan. In het bijzonder kwam de zorg naar buiten, dat Italië, de op twee na grootste Europese volkseconomie, mogelijk zou afwijken van de westerse sanctie-koers tegen Rusland.

Die vrees is mogelijk echter ongegrond. Het onafhankelijke Oostenrijkse politieke persbureau “TKP” liet maandag na de verkiezingen zijn licht schijnen op de transatlantische banden van de toekomstige Italiaanse regeringsleidster, die, althans op buitenlands- en economisch politiek gebied, geen verregaande koerswisselingen in het vooruitzicht stellen. Volgens deze heeft Meloni al voor de verkiezingen verklaard, het eens te zijn met het bezuinigingsbeleid van de EU, en in Italiaanse wapenleveranties aan de Oekraïne toegestemd.

Met Meloni,, anaseert TKP, komt voor het eerst een “rechtspopuliste” aan de macht in een kernland van de EU. Tot haar centrale verkiezingsbeloftes behoorden het afrekenen met de linkse politiek van de LGBTQ- lobby en de migratiepolitiek van de EU. Ook deed ze de belofte, uit de bevoogding door de EU te stappen. In feite evenwel positioneerde de nieuwe regeringsleidster zich duidelijk aan de kant van de NATO en ondersteunt dier koers tegen Rusland. Haar banden met transatlantische netwerken houden volgens Atlantic Council sinds februari 2021 tevens haar lidmaatschap van het “Aspen Institute” in. De transatlantische Thinktank uit Washington D. C. wordt onder andere gefinancierd door het Gates-Institute, de Rockefeller-Stichting, de Carnegie-Stichting en de Ford-stichting.

Wat betreft haar politieke doeleinden ageert Meloni “flexibel”, stelt TKP eufemistisch vast. Nog in april 2021 steunde ze nog volmondig het invoeren van de “Groene Pas”, en verklaarde: “Wij zijn de eersten, die de Groene Pas hebben ondersteund, en hopen, dat hij zo snel mogelijk in heel Europa wordt ingevoerd.” Vanaf juli 2021 sprak ze zich vervolgens opeens tégen de Groene Pas uit.

Het zal dus nog moeten blijken, zo concludeert het Oostenrijkse persbureau, of de verkiezing van Meloni metterdaad een nederlaag voor de globalisten betekent. Haar opstelling naar de NATO, naar de wapenleveranties aan de Oekraïne en haar transatlantische instelling doen dit betwijfelen. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/09/29/italiens-kuenftige-regierungschefin-transatlantisch-fuer-waffenlieferungen-und-den-corona-pass/