Vroegere baas van de BVD Maassen waarschuwt: “Duitsland op weg naar de “eco-socialistische dictatuur”

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn. De vroegere baas van de Duitse BVD, Hans-Georg Maassen, ziet Duitsland afglijden in de ricting van een linkse dictatuur. In een bijdrage voor het blog van de onafhankelijke journalist Alexander Wallasch waarschuwt Maassen, dat incompetente politici en politieke fanatici Duitsland tot “experimenteerterrein voor een groene transformatie in een eco-socialistische dictatuur” maken.

Daarbij is het toonaangevende personeel in ruime mate niet alleen maar onbekwaam of naïef. Vele toneelspelers handelden geheel opzettelijk: “Ik ben er vast van overtuigd, dat deze mensen ook veel kapot willen maken, omdat het hun drijfveer is, een groene transformatie door te voeren, die alleen mogelijk is als het bestaande maatschappelijke systeem wordt vernietigd en een nieuw systeem wordt opgebouwd.”

In de toonaangevende kringen heerst een begrip van democratie, zoals het ook in de DDR heeft geheerst. Zij accepteerden democratische processen slechts, zolang die van nut waren voor hun doeleinden. Zodra dit niet langer werd gewaarborgd, werd de wil van het volk irrelevant.
Maassen houdt het voor mogelijk, dat Duitsland “de vrijheid verleert”. Het Merkeltijdperk heeft een ongeëvenaarde erosie aan de vrijheid van meningsuiting gebracht. Hij “bemerkt de diepe haat van die mensen die het eenvoudigweg niet kunnen verdragen, met de waarheid te worden geconfronteerd. Ik vraag me intussen af, hoe ver die mensen nog willen gaan”.

Medeverantwoordelijk voor deze catastrofe is tevens de steeds slechter wordende journalistiek in Duitsland, die wordt gekenmerkt door uniforme berichtgeving en luidkeels alarmisme, meeloperij en gemakzucht. Tegelijkertijd is er sprake van een collectieve maffia-mentaliteit wanneer het er om gaat, “eerloze mensen neer te knuppelen door middel van krantenberichten”.

Hoe dan ook: ook de verantwoordelijke linksgroene milieus zouden intussen worden gegrepen door onveiligheid en angst voor de toekomst. Een aanwijzing hiervoor is, dat de politiek inmiddels de hele bevolking openlijk ertoe oproept, zich voor te bereiden op een black-out – iets, wat vroeger ondenkbaar was. (st)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/09/30/frueher-vs-chef-maassen-warnt-deutschland-auf-dem-weg-in-die-oekosozialistische-diktatur/

3 gedachten over “Vroegere baas van de BVD Maassen waarschuwt: “Duitsland op weg naar de “eco-socialistische dictatuur”

    1. Zegt hij niet. Wèl dat alles slechter aan het worden is.
      En geef hem eens ongelijk.

      Like

Reacties zijn gesloten.