Het protest weerklinkt luider: Tienduizenden demonstreren tegen ‘verkeerslicht-politiek’

Door: Redactie ZUERST!

Schwerin/Leipzig/Gera. Vele Duitsers hadden op deze derde oktober de Dag van de Duitse Eenheid, geen hoofd om feest te vieren maar om te protesteren – Inflatie, energieschaarste en gebrekkige economie werpen hun schaduwen vooruit. Vooral in midden-Duitsland demonstreerden derhalve dit lange weekend weer tienduizenden mensen tegen de regeringspolitiek.

In het Brandenburgse Frankfurt ( a/d Oder) trokken meer dan 2.000 demonstranten met trommels, scheidsrechterfluitjes, Duitsland-vlaggen en Russische vlaggen door de binnenstad. op spandoeken viel onder andere te lezen: “Alleen vrede is een overwinning!” Ook in Cottbusch en andere steden gingen meerdere honderden deelnemers de straat op.

In het Thüringse Gera demonstreerden zelfs om en nabij de 10.000 mensen. De demonstranten eisten een einde aan de sancties tegen Rusland. Onder de deelnemers werd tevens Björn Höcke, Partij- en fractieleider van de AfD in Thüringen gespot.

In Thüringen waren behalve in Gera ook nog in Weimar in de landstreek Weimarer land, en in de landstreek Saale-Holzland om en nabij de 4200 demonstranten op de been. Naar een onaangemelde manifestatie kwamen volgens de deelstaat-politie-inspectie Gera daarnaast om en nabij de 3800 mensen in Altenburg bij elkaar.
Ook Mecklenburg was met om en nabij de 7000 demonstranten op de Dag van de Duitse Eenheid goed vertegenwoordigd. – Manifestaties waren er hier in ca. 15 steden, waaronder Schwerin, Wismar en Ludwigslust.

Een van de zwaartepunten van de huidige protesten is Saksen. In de binnenstad van Leipzig was er onder andere een optocht onder het motto “Voor Vrede, Vrijheid en Zelfbeschikking” met aantallen deelnemers, die 4 cijfers besloegen. In Dresden vonden zelfs twee manifestaties plaats, waarvan één onder regie van de AfD. Zondag al waren volgens informaties van de politie reeds om en nabij de 1400 mensen door de binnenstad van Dresden getrokken.
In de deelstaat-hoofdstad van Saksen-Anhalt, Maagdenburg waren volgens de politie in de vroege Maandagavond ronde de 2700 demonstranten in de binnenstad op de been. In het Brandenburgse Frankfurt (Oder) trokken iets van 2000 mensen door de binnenstad. (st)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/10/04/der-protest-wird-lauter-zehntausende-demonstrieren-gegen-ampel-politik/