Overwinning op punten voor Mohammed: Reeds spoedig Muezzin-roepen in de stad Keulen?

Door: Redactie ZUERST!

Keulen. De Moslims kunnen zich verheugen over een zoveelste terreinwinst in Duitsland – en dat uitgerekend in de Domstad Keulen. in de Centrale Moskee aldaar zal de Turks- islamitische Organisatie Ditib mogelijk vanaf 14 oktober via luidsprekers de Muezzin tot gebed laten oproepen. Een woordvoerster van de stad heeft thans bevestigd, dat er nog maar een paar kleine bijkomstigheden zijn af te handelen, maar dat de stad in principe groen licht zal geven. De formele voorwaarde voor de roep-van-de-Muezzin is nu nog een publiekrechtelijk verdrag tussen de stad en de Ditib, die valt onder het Turkse Ministerie van Religie.
Zou het tot ondertekening komen dan zouden vanaf de 14de oktober de eerste Muezzin-roepen in Keulen kunnen weerklinken. Dit zou dan steeds op vrijdag vijf minuten zijn toegestaan tussen 12 en 15 uur.
Keulen had begin oktober 2021 verklaard, dat de Moskeegemeenten op verzoek en onder voorwaarden in de toekomst hun gelovigen mogen oproepen tot het vrijdagmiddag-gebed.

Tot de voorwaarden behoort bijvoorbeeld, dat de oproep tot gebed niet langer duurt dan vijf minuten. Voor het volume is er sprake van een maximale grens, die wordt vastgesteld al naar gelang de ligging van de Moskee. Bovendien dient de betreffende Moskeegemeente de buurt bijtijds met Flyers in te lichten en een contactpersoon benoemen, die vragen kan beantwoorden en klachten in ontvangst kan nemen. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/10/07/punktsieg-fuer-mohammed-schon-bald-muezzinrufe-in-der-domstadt-koeln/