Londen: Linkse klimaatterroristen gooien tomatensaus over van Gogh-schilderij

Door Alex Cryso.

De waanzin van onze linkse “klimaatterroristen” maakt niet eens meer pas op de plaats voor beroemde schilderijen: Nadat reeds leden van de “Laatste generatie” in Frankfurt, Berlin en Dresden zichzelf al hadden vastgeplakt aan historische afbeeldingen, diende er deze keer op het Britse eiland eens sprake te zin van iets heel bijzonders> Aldus gooide vrijdag een groep activisten rondom “Just stop oil” tomatensaus over het schilderij “Zonnebloemen” van de Nederlandse kunstenaar Vincent van Gogh. Met deze daad van vernietigingswoede wilden de zelfbenoemde wereldverbeteraars een signaal afgeven tegen het gebruik van fossiele energie. Het werk hangt in de National Gallery in Londen.

Zoals altijd werd er van de actie een zelfverheerlijkende video gemaakt en gepubliceerd op Twitter. De Britse regering werd hierbij dringend verzocht, niet langer te investeren in fossiele energieën als olie of gas. De leveranciers worden onder andere verantwoordelijk gehouden voor de stijgende prijzen. Daarnaast zou ook tegen de astronomische kosten voor levensonderhoud op het Britse eiland een signaal moeten worden afgegeven: “Miljoenen Britten zullen het zich niet eens meer kunnen veroorloven om in de winter een blik soep op te warmen”, zo heette het op Twitter. En: “Is kunst meer waard dan leven? Meer, dan eten? Meer dan gerechtigheid?” Daarom: Kom op met die blikken en laat die van Gogh boeten voor alle ellende in deze wereld. De tube Pattex zat natuurlijk tegelijkertijd mee- verstopt in de broekzak.

De “15 zonnebloemen in een vaas” behoren tot de meest beroemde werken van de schilder en hebben een totale waarde van om en nabij de 86 miljoen euro. Er wordt van uitgegaan, dat het schilderij de aanslag heeft doorstaan, te meer, daar het is beschermd achter glas. Het schilderij dateert van 1888 en werd voltooid in het zuid-Franse Arles.

In Duitsland werd onder andere de “Rust op de vlucht naar Egypte” van Lucas Cranach, dat in de Schilderijengalerie in Berlijn hangt, en de vlucht van Maria, Josef en het Jezuskind naar Egypte toont, getroffen. De linksen trokken ook hier parallellen met de klimaatcatastrofe, en plakten zichzelf vast aan de lijst van het schilderij.

Door: Alex Cryso.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/10/london-linke-klimaterroristen-kippen-tomatensosse-auf-van-gogh-gemaelde/