Berlijn: Clan-criminelen overvallen brandweerkazerne

Door: Manfred Rouhs.

Dat een reddingsbrigade bij haar inzet in het nauw wordt gedrongen, uitgescholden of zelfs fysiek wordt aangevallen, behoort in verschillende Duitse grote steden tot de treurige dagelijkse gang van zaken. De daders zijn dikwijls van Turkse of Arabische afkomst en handelen vanuit een impuls, dus ongepland en onvoorbereid. Er bevalt ze iets niet, dus slaan schelden of duwen ze er uit geestelijke onmacht op los.

Wat er echter nu in het beschouwelijke, goedburgerlijke Berlijnse stadsdeel Mariendorf is voorgevallen, is van een andere orde. Aldaar hebben vermomde criminelen een brandweerkazerne overvallen, mogelijk om gespecialiseerd gereedschap buit te maken. Dit bericht de “Morgenpost” https://www.morgenpost.de/berlin/polizeibericht/article236688971/Maskierte-ueberfallen-Feuerwache-und-bedrohen-Einsatzkraefte.html, ondersteund door een twitter-boodschap van de Berlijnse Brandweer.

Het tijdstip was zondagavond, en hier kan niet worden uitgesloten dat de daders, die een brandweerman met een schroevendraaier hadden bedreigd zijn uitgegaan van een zwakke of zelfs helemaal geen bezetting in de randweerkazerne. Clan-criminelen hebben vooral belangstelling voor het dure vak-gereedschap, waarmee tralies uit elkaar gebogen- en voertuigen uit elkaar gehaald kunnen worden.

De brandweer heeft dergelijk gereedschap nodig voor reddingsoperaties. In Dresden zijn clan-criminelen hiertoe bijvoorbeeld binnengedrongen in het historische Groene Gewelf. De daders in Dresden werden door de politie tot een Arabische grote familie, die woonachtig is in Berlijn, gerekend.

Dergelijk vak-materiaal, waarvan de waarde in de vijf cijfers loopt, en dat bovendien op de vrije markt slechts moeizaam verkrijgbaar is, werd in het verleden reeds meerdere malen gestolen bij de Berlijnse Brandweer. Thans laten de clans het dus niet meer bij diefstallen en inbraken, maar overvallen ze de brandweerlieden in hun kazerne, teneinde ze te beroven?

Wat moet er verder nog gebeuren, vóór de brave Duitse Jan-met-de-pet zijn geduld verliest met deze gasten?

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/10/berlin-clan-kriminelle-ueberfallen-feuerwehrwache/