Wars van feministische allures: Meloni wil worden aangesproken als “Il Presidente”

Door: Redactie ZUERST!

Rome. De linkse spraak-corruptici zijn verbijsterd De nieuwe Italiaanse regeringsleidster Giorgia Meloni heeft meteen aan het begin van haar ambtsperiode al duidelijk gemaakt, dat zij in de toekomst wil worden aangesproken als “Il Presidente del consiglio (de minister-president) – en aldus de mannelijke vorm van haar titel wenst te gebruiken. Daarnaast heeft haar meerdere van de EU-commissie von der Leyen haar zelf nog gefeliciteerd, dat ze als “eerste vrouw” de functie van Italiaanse regeringsleider bekleedt.

Linksen van alle schakeringen tonen zich verbijsterd. Zo schreef Laura Boldrini, afgevaardigde van de Democratische Partij, op de sociale netwerken: “De eerste vrouwelijke regeringsleider van Italië wil zich laten betitelen met een mannelijke aanduiding. Is de benadrukking van het vrouwelijke van de leidster van de partij Fratelli d’ Italia (Broeders van Italië) te veel gevraagd?” De vrouwen zouden al in de naam van de partij worden genegeerd. zo beklaagt de afgevaardigde zichzelf.

Ook vanuit de vakvereniging van de Italiaanse RAI-journalisten, Usigrai, weerklonk kritiek. “Terwijl Italië zich met moeite aanpast aan de Europese normen ter toepassing van het feminisme in openbare functies en beroepen, beleven wij een gevaarlijke stap achteruit” wond de vakvereniging zich in een brief op. Ze vroeg dringend aan alle journalisten om te letten op de geslachts-specifieke taal. Geen enkele collega kan “worden gedwongen, om in het geval van Meloni de mannelijke vorm te gebruiken, integendeel, de journalisten van RAI hebben de plicht, van de feminine vorm in hún naam gebruik te maken,” zo benadrukt de vakvereniging.

Het kabinet van Meloni heeft tevens minder vrouwelijke ministers, dan dat van haar voorganger Mario Draghi. Tot het nieuwe rechtse kabinet behoren slechts zes vrouwen. In de voorgaande regering van Mario Draghi was er sprake van acht vrouwen onder 23 leden. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/10/25/absage-an-feministische-allueren-meloni-will-als-il-presidente-angesprochen-werden/