Fanatieke “klimaat-plakkers”: Alleen al in Berlijn 600 gevallen – maar belachelijke straffen

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn. Fanatieke “klimaat-plakkers” vormen niet alleen een publieke ergernis, maar ook een potentieel gevaar vooor mens en verkeer op straat. Intussen bijna dagelijks plakken activisten, vooral in de hoofdstad Berlijn, zichzelf op straat- en sinds kort ook aan bruggen over de snelweg binnen de bebouwde kom vast. Deze dagen komt de zaak tegen meerderen van hen voor de rechtbank.

Onder andere staat er dan een 37-jarige man voor het hekje, die in twee gevallen wordt beschuldigd van verzet tegen- en provocatie van ambtenaren in functie. De man heeft deelgenomen aan een straatblokkade, had zichzelf vastgeplakt aan de afrit van een invalsweg en hierdoor een opstopping veroorzaakt. Agenten verwijderden het plaksel en droegen hem de weg af. Reeds twee weken geleden had de man zichzelf al aan de rijweg vastgeplakt, wat eveneens een lange opstopping had veroorzaakt.

Een andere beklaagde, tegen wie een zaak loopt voor het Kantongerecht ‘Tiergarten’ wegens provocatie, zou zich in de morgenuren van 21 juni als deelnemer aan de groepering “Opstand van de Laatste Generatie” aan een rijweg hebben vastgeplakt en eveneens een lange opstopping hebben veroorzaakt.
Onlangs werd een 21-jarige klimaat-plakker al wegens provocatie veroordeeld tot een geldboete van 600 Euro.

Tezamen 666 zaken lopen er momenteel tegen fanatiek geworden klimaat-extremisten, zo werd onlangs door de rechtscommissie van het Huis van Afgevaardigden meegedeeld Justitie vaardigde 224 strafverordeningen uit. de FDP-afgevaardigde Holger Kiestel bekritiseerde de lage straffen. De blokkeerders zouden voor de kosten moeten opdraaien van hen, die in de file staan, aldus de politicus. (st)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/10/26/fanatische-klima-kleber-ueber-600-verfahren-allein-in-berlin-aber-laecherliche-strafen/