“High five”: Politie van Leipzig speelt onder één hoedje met Antifa

Door: Bettina Sauer.

Teneinde de prominente Islamcriticus, Miichael Stürzenberger het zwijgen op te leggen, speelde de politie bij een aangemelde manifestatie van de Burgerbeweging Pax Europa onder één hoedje met de links-extremisten van de Antifa.

Wat zich bij de demonstratie van de Burgerbeweging Pax Europa (BPE) zaterdag in Leipzig heeft afgespeeld, was een rechtsstaat onwaardig. Normaal gesproken worden dergelijke demonstratieplekken door de politie beschermd, om over- en aanvallen af te weren. Het is al erg genoeg, dat er in “het beste Duitsland, dat we ooit hebben gehad” (Frank-Walter Stenmeier) de politiebescherming vaneen demonstratie als “normaal” moet worden betiteld. Nog erger is het echter, wanneer degenen, die zouden moeten woorden beschermd, na een aanval ook nog door de politie worden aangevallen. Zoals in Leipzig is gebeurd.

In de loop van de manifestatie werden posters beschadigd en het team van BPE bekogeld met eieren en fflessen. Opzettelijjk negeerde de politie de flessengooiers van de Antifa, ze konden doodkalm en volkomen ongehinderd hun gang gaan (zie video https://www.youtube.com/shorts/1tOx2M1u2J4).

Terwijjl het Duitse Nationale Hymne gezonden werd, probeerden de geweldplegers op de demonstratieplek voor te dringen en posters van BPE te beschadigen. burgers te plekke wilden hier een eind aan maken, maar werden, net als PI-journalist Michael Stürzenberger, door de politie hardhandig tegengehouden. Een agent met een lange baard greep Stürzenberger vervolgens in de kraag en praatte zeer waarschijnlijk betuttelend op hem in. Irfan Pecy, die wilde helpen, werd eveneens ruw naar achteren gedrongen. Tevens werd een burger door meerdere agenten bruut tegen de grond gewerkt. Eén van de handtastelijke agenten kon er door een camera op worden betrapt https://youtu.be/CMsvBBuVeFA, terwijl hij een links-extremist vriendschappelijk de hand schudde.
Nadien werden de aanvallen in een zijstraatje voortgezet. Aldaar werd het team van BPE door Moslims en Antifa zowat ingesloten als de prooi van groepen roofdieren https://youtu.be/DcveKZdR2Bo. De politie zou echter ook hier meer bezig geweest zijn met het onmogelijk maken van het verweer van de aangevallen partij, dan met het onmogelijk maken van de aanval van de daders.

Het journaille, om precies te zijn de mdr, praat het gebeuren uiteraard dusdanig recht, dat het in het linkse narratief past. Zo wordt de gewelddadige oplloop van Moslims en Antifa betiteld als “protest met scheidsrechter-fluitjes” en wordt er benadrukt, dat er niemand door de gegooide eieren werd geraakt, wat uiteindelijk alleen maar betekent, dat de hersenlozen zelfs te stom zijn, om te gooien. Over de naar de manifestatie-deelnemers gesmeten fles valt niets te lezen. In plaats daarvan wordt het optreden van de politie in deze zaak extreem vergoelijkt en beschreven als het “scheiden” van beide kampen .Tevens is de mdr erop bedacht, dat het zo leest, alsof er alleen maar sprake is geweest van aangiften tegen Michael Stürzenberger en het BPE-team.

Gelet op dergelijke gebeurtenissen in Duitsland, valt het uiterst moeilijk, om nog te spreken van een democratische rechtsstaat. In Leipzig geven in elk geval individuele agenten zich niet eens meer de moeite, te doen, of ze onpartijdig zouden zijn, en slechts de wet verplicht; aldaar staat men geheel openlijk aan de kant van de Islam en de linkse geweldplegers. Geen wonder, dat Leipzig doorgaat voor onofficiële Duitse Antifa-hoofdstad.

Deze bijdrage verscheen oorspronkelijk hier: https://www.pi-news.net/2022/10/leipzig-islamkritiker-angriffen-polizei-auf-seiten-der-antifa/

Door: Bettina Sauer.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://journalistenwatch.com/2022/10/28/high-five-leipziger-polizei-macht-gemeinsame-sache-mit-antifa/