Salvini strijdt wederom tegen illegalen: “Nieuwe zeeslag” tegen slepers en migranten

door: Redactie ZUERST!

Rome: Aan de Italiaanse voorzitter van LEGA en vroegere minister van Binnenlandse Zaken Salvini is door de nieuwe regeringsleidster Meloni de functie van minister van infrastructuur toevertrouwd. In deze hoedanigheid kan Salvini tevens de strijd tegen illegale migranten in de Middellandse Zee , die hij reeds als minister van Binnenlandse Zaken 2018/19 met grote nadruk heeft gevoerd, weer opnemen.

Tegenover de krant “La Repubblica” verklaarde Salvini thans, dat hij zich “ter land en ter zee” zal inzetten tegen illegale migratie. Letterlijk: “ij zullen ervoor zorgen, dat onze landsgrenzen weer veilig zijn. Er kan geen sprake van zijn, dat schepen uit alle hoeken van de wereld over de hele wereld rondscharrelen en vervolgens weer allemaal bij ons terechtkomen.”

Tijdens zijn ambtsperiode als minister van Binnenlandse Zaken had Salvini het sluiten van de Italiaanse havens verordend voor schepen met “geredde” bootvluchtelingen aan boord. Zijn partijloze opvolgster in het ambt, Luciana Lamorgese, heeft hij ervan beschuldigd, niet krachtig genoeg tegen de illegale migratie te hebben opgetreden.

“La Repubblica” berichtte maandag, dat Salvini in zijn rol van minister van Infrastructuur “een nieuwe zeeslag tegen humanitaire schepen zal ontketenen”. Salvini zou reeds de commandanten van de kustwacht dringend hebben verzocht, hem over de actuele koersbewegingen van NGO-schepen doorlopend op de hoogte te houden. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/10/31/salvini-kaempft-wieder-gegen-illegale-neue-seeschlacht-gegen-schlepper-und-migranten/