Nieuwe dimensie van het Oekraïneconflict: Kremlin en Kerk roepen op tot “de-Satanisatie” van de Oekraïne

Door: Redactie ZUERST!

Moskou. In zijn veelbekeken toespraak over de inlijving van vier Oekraïense gebiedsdelen bij Rusland rekende de Russische president Poetin op 30 september af met de “westerse waarden”. die zouden in principe tot “openlijk Satanisme” leiden, zoals Poetin toen onverbloemd bekritiseerde.

Klaarblijkelijk staat de Kremlinbaas niet alleen bij zijn inschatting. Deze spirituele dimensie van het Oekraïne-conflict werd tevens besproken door Aleksej Pavlov, plaatsvervangend secretaris van de veiligheidsraad der Russische Federatie, alsook door het hoofd van de Russisch-Orthodoxe Kerk Patriarch Kyrill.

Pavlov wordt door het Russische persagentschap TASS geciteerd met de woorden, dat er in de Oekraïne sprake zou zijn van “honderden sekten”, wier burgers de orthodoxe waarden zouden hebben opgegeven. “Ik denk, dat het met de voortzetting van de militaire Speciale Operatie steeds dringender nodig wordt, om de Oekraïne te de-sataniseren”, zo zei Pavlov letterlijk.

“Met behulp van manipulaties via internet en psycho-technologieën heeft het nieuwe regime de Oekraïne veranderd van een soevereine staat in een totalitaire hypersekte”, zo stelde de Kremlin-politicus vast. Hij is buitengewoon bezorgd over de “Kerk van Satan”, die zich “over de hele Oekraïne zou hebben verbreid en “in de Verenigde Staten één van de officieel geregistreerde religies is”.

Als een dergelijk argumentatiemodel voor een geopolitiek conflict al bijna een waanzinnige indruk maakt, dan geeft een andere draad al een logischer beeld: Het past in deze context dat ook de Orthodoxe patriarch Kyrill de spirituele uitdaging, die de Oekraïne-oorlog met zich meebrengt, ter sprake brengt. Volgens informaties van verschillende lokale persbureaus betitelde hij Poetin als een “strijder tegen de Antichrist”. Poetin zou tegen de manifestatie van het globalisme strijden, en “de naam van hem, die de globale macht zal opeisen, zal verbonden zijn met het Einde van de Wereld”, zo verklaarde de kerkvorst. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/11/02/neue-dimension-des-ukraine-konflikts-kirche-und-kreml-rufen-zur-desatanisierung-der-ukraine-auf/