Blanken niet gewenst: Zwarten houden theater in Zürich bezet

Door: Redactie ZUERST!

Zürich. Alweer een geval van drieste blanken-vijandigheid: In Zürich houdt momenteel het “Kollektiv Experi- Theater”, dat uitsluitend uit zwarte kunstenaars bestaat, een schouwburg bezet.

Het Collectief eist een “niet-blanke schouwburg”. Aldaar wil het in de toekomst de dienst kunnen uitmaken. Met zijn programma wil het de “Non-BIPoC” blanke Zwitsers helpen, hun zogenaamd racistische gewoonten af te leren – de afkorting staat voor “Black,Indigenous and People of Color”, dus: zwart, oorspronkelijke bewoners en gekleurde Personen.

De autoriteiten zowel als de schouwburgleiding willen nu het zwarte “collectief” op straat zetten. Intussen bemiddelt een externe vrouwelijke mediator tussen de partijen. Tot het tot een oplossing komt, kan er hoe dan ook veel tijd voorbijgaan, aangezien voor ongedwongen, zij het ook wettige acties tegen zwarten de autoriteiten ook in Zwitserland terugschrikken.
Voorlopig kost de actie de Zwitserse belastingbetalers verder veel geld – de stad Zürich bezoldigde het “collectief” alleen al in dit jaar met een aanzienlijke 117.000 euro. (mü)

Door: Redactie ZUERST.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/11/03/weisse-unerwuenscht-schwarze-halten-zuericher-theater-besetzt/