Door klimaat-plakkers: Zwaargewonde fietster in ziekenhuis gestorven

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn. Het klimaat-fanatisme heeft thans een dodelijk slachtoffer geëist. Maandagmorgen is in Berlijn een betonmolen over een fietster gerold, die zwaar gewond raakte – vanwege de straatblokkade door zich vastplakkende klimaat-activisten kon de brandweer niet snel genoeg op de plaats van het ongeval zijn (waarover wij verslag deden). De vrouw werd veel te laat een ziekenhuis binnengebracht. Thans is zij overleden aan de gevolgen van haar verwondingen. Kleeft er bloed aan de handen van de klimaat-plakkers?

Nog dezelfde dag heeft een woordvoerder van de Berlijnse politievakbond een verklaring afgegeven: “” Uiterlijk nu dient er afscheid genomen te worden van het fabeltje van het onschuldige protest. Wie verkeerswegen blokkeert, riskeert de binnenlandse veiligheid en neemt bewust op de koop toe, dat mensen in nood langer moeten wachten op hulp.” Woensdag is er aangifte gedaan tegen twee deelnemende activisten wegens het verhinderen van hulpverlening.

De zogeheten “Laatste Generatie” toont zich intussen niet onder de indruk. Zij liet zich tot nu toe niet over het sterfgeval uit, maar verkondigt, “meer druk uit te oefenen, de druk verder te verhogen, meer weerstand te bieden”. Momenteel zijn alleen al bij de Berlijnse justitie meer dan 600 (!) zaken tegen klimaat-activisten aanhangig gemaakt. (st)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/11/04/wegen-klima-klebern-schwer-verletzte-radfahrerin-starb-im-krankenhaus/