Meloni over buitenlandse politiek van EU: Europa verspilt tijd “met tweederangs onderwerpen als de geslachtsidentiteit”

Door: Redactie ZUERST!

Rome. De nieuwe Italiaanse minister-presidente Giorgia Meloni klaagt over een ontoereikende buitenlandse politiek van de EU. “Van een Europese buitenlandse politiek is geen sprake: In Libië zijn wij in willekeurige volgorde opgetreden, hetzelfde gebeurde in de Oekraïne-crisis. In plaats daarvan moeten wij met lede ogen aanzien, hoe Europa tijd verspilt met tweederangs onderwerpen als geslachtsidentiteit”, bekritiseerde Meloni in een interview met de Italiaanse TV journalist Bruno Vespa.

Meloni legde in het interview de nadruk op haar voornemen, de binnenkomst van meer “vluchtelingen”schepen in Italië een halt toe te roepen. Voor het opnemen van migranten, die door Duitse reddingsschepen worden opgenomen, moet Duitsland de verantwoording op zich nemen, zo vond Meloni.

Momenteel wachten om en nabij de 1.000 migranten aan boord van drie reddingsschepen op de binnenkomst in Zuid-Italië. De voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini (2018/199) had tijdens zijn ambtsperiode de Italiaanse havens rigoureus gesloten voor de schepen met illegalen aan boord. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/11/06/meloni-ueber-eu-aussenpolitik-europa-vergeudet-zeit-mit-zweitrangigen-themen-wie-der-geschlechtsidentitaet/