Vluchtelingenopvang afgebrand: Jammer, het was geen “rechts-extremistische” aanslag

Door: Redactie “ZUERST!”

Gross Strömkendorf/Schwerin. Alweer een blamage, die media en politici bepaald niet geloofwaardiger maakt: De brand in een vluchtelingenopvang in Gross Strömkendorf in Mecklenburg-Voor-Pommeren was klaarblijkelijk geen “rechts-extremistische daad. “Wij gaan gezien het resultaat van de onderzoekingen ervan uit, dat de daad in Gross Strömkendorf deel uitmaakt van een serie branden”, aldus Officier van Justitie Claudia Lange tijdens een persconferentie.

De in verband met de daad gearresteerde 32arige verdachte is volgens de gegevens zowel binnen de beroeps- alsook binnen de vrijwillige brandweer actief. Van een “rechts-extremistische” achtergrond is echter geen sprake.

De brand in de nacht van 19 op 20 oktober, waarbij het opvangcentrum, een voormalig hotel, verregaand was uitgebrand, had de gemoederen doen oplopen, aangezien hij bij voorbaat in het gewoonlijke beeld van “rechts-extremistische” aanvallen paste. Minister-presidente Manuela Schwesig (SPD) zowel als De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) Bezochten onverwijld de plaats van de brand terwijl er bij de steeds toenemende steekmoorden van de laatste tijd doorgaans niet eens een droge spijtbetuiging van af kan).

De onderzoeksresultaten van de recherche en Justitie weerspreken de direct na de grote brand in het openbaar en in de media geuite vermoedens van een racistisch gemotiveerde strafbare daad. Die waren ontbrand door de bekladding met een hakenkruis, waarmee twee dagen voor de brand een bord van het Duitse Rode Kruis voor het gebouw werd beklad. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/11/18/fluechtlingsunterkunft-brannte-ab-peinlich-es-war-kein-rechtsextremistischer-anschlag/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.