“Attentie, hier Reichelt!”: De Groenen zijn meesters van schijnheiligheid

Door: Redactie PI.

De Groenen willen niet, dat wij nog langer met het vliegtuig reizen De Groenen verachten ons, omdat wij vliegen. Ze verketteren de klimaatkillers in het luchtruim.

Hoe is het dus mogelijk, dat uitgerekend de machtigste Groene, Robert Habeck, zichzelf voor de fotografen het liefst positioneert aan boord van een vliegtuig, als bedachtzame, met melancholie overladen warhoofd boven de wolken? En dan ook nog in het vliegtuig, in het regeringsvliegtuig,, dat de grootste CO2-uitstoot per hoofd heeft? Hoe valt dat te rijmen?

Dat valt niet te rijmen. Het staat buiten kijf, dat dat niet te rijmen valt, maar Robert Habeck wenst niet te worden gestoord bij zijn zelf-positionering. Hem laat het koud, hoe men denkt over deze bigotterie, zolang men het niet aandurft, het hardop uit te spreken.

Hij interesseert zich niet voor de vraagtekens, die wij er allemaal bij zetten. En hij zegt het volkomen onverbloemd. Wanneer het bij “Illner” over de gasomzet gaat, die miljoenen mensen al wekenlang bezighoudt, raakt hij geprikkeld: “Dat interesseert mij überhaupt niet.”

Men moet de scène hebben gezien, wil men het geloven. Bij een onderwerp, dat miljoenen mensen, bij wie het gaat om het bestaan, om concrete zorgen, heeft doen ómvallen, raakt Habeck alleen nog geïrriteerd door zijn eigen burgers.

(Tekst overgenomen uit de Infobox van het Youtube-kanaal van Julian Reichelt)

Door: Redactie PI.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2022/11/achtung-reichelt-gruene-sind-meister-der-scheinheiligkeit/