Asielbestorming van Europa: 54 procent meer asielzoekers vergeleken met het voorjaar

Door: Redactie ZUERST!

Luxemburg. De recente asiel-catastrofe kan niet langer worden weg-gediscussieerd .Duitsland en Oostenrijk liggen alleen nog maar in de clinch om de twijfelachtige eerste plaats: terwijl Duitsland in absolute cijfers in het lopende jaar 2022 de meeste asielzoekers in Europa heeft opgenomen (16.950 – 22 procent van het complete aantal in de EU!), ligt Oostenrijk met de aantallen voor in verhouding tot de bevolkingsgrootte.

Aan het desastreuze totaalbeeld,, dat de statistische instantie van de EU, Eurostat, thans heeft gepubliceerd, verandert dit niets: Over de hele EU zijn de eerste asielverzoeken in augustus om en nabij een flinke 17 procent gestegen teen opzichte van juli. Bij elkaar namen Duitsland Oostenrijk, Frankrijk Spanje en Italië bijna driekwart van alle asielaanvragen voor hun rekening. Buitengewoon drastisch is de vergelijking met de voorgaande maand niet, maar wel met de vergelijkingsdroom in het voorjaar van 2021: Hier bedraagt de toename met bij elkaar 77.595 eerste aanvragen, een ongelofelijke 54 procent ten opzichte van augustus 2021

Over het kleinste aantal asielaanvragen per inwoner kan Hongarije zich verheugen: aldaar komt – dankzij de verantwoordelijke politiek van de regering-Orbán – op een miljoen inwoners slechts één (in cijfers: 1) aanvraag.

In augustus vormden volgens Eurostat Syriërs de grootste groep onder de asielzoekers (11.860 eerste verzoeken), gevolgd door Afghanen (10.675) Indiërs (4.170), Turken (4.105) en Venezolanen (3.565). (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/11/29/asyl-ansturm-auf-europa-54-prozent-mehr-asylanten-im-vergleich-zum-vorjahr/