Migrantendebat in Oostenrijk: “Geweld tegen vrouwen hangt samen met migratie”

Door: Redactie ZUERST!

Wenen. In Duitsland kijkt Minister van Binnenlandse Zaken Faeser (SPD) decent weg, wanneer het gaat om de afnemende veiligheid van vrouwen in de openbare ruimte – eenduidige cijfers uit een grote BKA-enquête hebben onlangs de ronde gedaan.

In het naburige Oostenrijk daarentegen wordt klare taal gesproken. Ook daar zorgen actuele cijfers voor verbijstering: volgens deze cijfers wordt in Oostenrijk één op de drie vrouwen het slachtoffer van psychisch, fysisch en/of seksueel geweld. Karl Mahler, de Weense deelstatelijke partijleider van de regeringspartij ÖVP, benoemde in een TV interview een direct verband met de toestroom van buitenlanders: “Dit is een probleem, dat samenhangt met de migratie.” Een reden voor het toenemende geweld tegen vrouwen is namelijk het integratieverzuim. Een stabiele bescherming van de buitengrenzen door de EU en van het asielgebeuren buiten Europa is noodzakelijk.

Zoals de SPÖ, ontdekt eigenlijk ook de ÖVP het onderwerp-asiel pas nu, met het oog op de sprookjesachtige enquêteresultaten van de FPÖ, die eens te meer punten kan halen met het onderwerp-migratie. Volgens de enquêtes hebben nog maar 10 procent van de Oostenrijkers vertrouwen in de ÖVP inzake asielpolitiek, terwijl de FPÖ zich naar een sensationele eerste plaats toegewerkt heeft. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron:https://zuerst.de/2022/12/02/zuwanderungsdebatte-in-oesterreich-gewalt-gegen-frauen-haengt-mit-der-migration-zusammen/