Gevolg van de migratie? Serie verkrachtingen brengt Wenen in rep en roer

Door: Redactie ZUERST!

Wenen. De onaangename bijwerkingen van de “verrijking” dringen oo in Oostenrijk steeds meer door in het dagelijks leven van de bevolking. Net als in Duitsland behoren ook in het buurland niet in de laatste plaats vrouwen in de in toenemende mate “kleurrijker” wordende samenleving tot de verliezers.

In de hoofdstad Wenen zorgt momenteel een serie verkrachtingen voor angst en verbijstering. In november kwam et tot vijf verkrachtingen – de jongste slachtoffers waren elf en 14 jaar oud. Thans speurt de politie naar meerdere “mannen”, die intussen al in twee andere gevallen hebben geprobeerd, jonge brouwen te misbruiken
.

Al sinds oktober raken in Wenen de gemoederen verhit door deserie verkrachtingen. Eind oktober werd een jonge vrouw het slactoffer van een seksuele aanval aan de Wiener Praterstern. Een onbekende dwong haar het openbare toilet binnen, vergreep zich aan haar, terwijl zin maats buiten wachtten. Na de daad konden twee Syriërs (allebei 12) door de politie worden opgespoord, voor twee andere Syriërs (22) klikten de handboeien.

Slechts twee dagen later werd in het 23ste district een andere Weense ((18) in de bus door een buitenlander lastiggevallen, achtervolgd en verkracht in het park. Enkele dagen later werd een bij de overheid bekende Afghaan door de Speciale Eenheid EKO Cobra gearresteerd in Ottakring. Vijf dagen na de eerste verkrachting werd een andere vrouw (20)) verkracht in een park in Wien-Favoriten. Buitengewoon schokkend was de verkrachting van twee kinderen (elf en 14 jaar oud): een Irakees en een “Oostenrijkse staatsburger” vergrepen zich aan beide meisjes in een woning in Meidling.

De FPÖ maakt de langjarige Weense regeringspartij SPÖ voor deze toestanden verantwoordelijk. De Weense FPÖ-leider Dominik Nepp constateert: “De dupe zijn de Weners, die deze criminelen niet alleen moeten dulden ,maar ook nog moeten financieren”. Nepp presenteerde nu een affiche-campagne, waarin hij de Weense Eerste Burgemeester Ludwig en ÖVP-kanselier Nehhammer de grootste schuld geeft van de verkrachtingsseries. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/12/05/folgen-der-zuwanderung-vergewaltigungsserie-erschuettert-wien/