Na de steekmoord van Illerkirchberg: AfD eist consequenties, De Linksen hitsen op

Door: Redactie ZUERST!

Illerkirchberg. Na de moord op een 14-jarig meisje door een Eritrese asielzoeker in het Baden-Württembergse Illerkirchberg tekenen zich in de openbare discussie de gebruikelijke stellingnames af. Terwijl bijvoorbeeld de AfD consequenties eist, wordt in het links-liberale spectrum ook deze keer weer gesust en gewaarschuwd voor “vreemdelingenvijandigheid”.

Namens de AfD sprak partij- en fractieleidster Alice Weidel: “De geroutineerd afgespoelde frasen van politici van de regeringspartijen na het bloedige misdrijf van Illerkirchberg zijn een bespotting van alle burgers, die met recht vrezen voor lijf en leden van hun kinderen en hun gezinnen.” De politiek dient thans noodzakelijke beslissingen te nemen “teneinde de burgers te beschermen en de veiligheid in de openbare ruimte te garanderen”. Ze deed een appèl op Minister van Binnenlandse Zaken Faeser SPD) om “afgewezen asielzoekers, illegale migranten, criminele binnenkomers en aanverwante gevaren consequent, per omgaande en zonder uitzondering uit tee zetten naar hun landen van herkomst.

Daartegenover beschuldigde de parlementsafgevaardigde en vroegere partijvoorzitter van die LINKE, Bernd Riexinger de AfD ervan, misbruik van de zaak te maken – de “AfD-Nazi’s ” zouden de ” gelegenheid gebruiken, om op te hitsen tegen vluchtelingen”, stelde Riexinger.

Ook de politie er in een persbericht op maandag bij voorbaat dringend om verzocht, “geen algemene verdachtmakingen tegen vreemdelingen, bescherming- of asielzoekenden te koesteren, of dergelijke verdachtmakingen bijstand of ondersteuning te geven”. (st).

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/12/07/nach-dem-messermord-von-illerkirchberg-afd-fordert-konsequenzen-linke-hetzt/