Hondsgevaarlijke klimaatplakkers: Aankomst vliegtuig met noodgeval aan boord vertraagd

Door: Redactie ZUERST!

München. En alweer een levensbedreigend geval van klimaatterrorisme: Op de luchthaven van München plakten op Donderdagmorgen activisten van de klimaatsekte “Laatste Generatie” zichzelf vast op een start- en landingsbaan. Hierdoor werd een passagiersvliegtuig met aan boord een noodgeval verhinderd te landen.

Het vliegtuig had om 8. 30 u. op weg naar München een medisch noodgeval gemeld. De passagier had geklaagd over pijn in de borst. Om 9. 18 u. had het vliegtuig moeten neerstrijken op de noordelijke landingsbaan – wat vanwege de verhindering aldaar niet mogelijk was.
Activisten van de “Laatste Generatie” waren het luchthavengebied binnengedrongen en hadden de start- en landingsbaan geblokkeerd – waarmee ook het reilen en zeilen op de luchthaven moest worden stilgelegd. De activisten hadden zichzelf vastgeplakt aan de rolbaan in het noorden van de luchthaven, aldus de luchthaven.

Pas 20 minuten later kon het vliegtuig landen. De toestand van de ziek geworden passagier bleek stabiel te zin. De Beierse CSU-minister van Binnenlandse Zaken Herrmann wees er op, juist bij noodgevallen dikwijls minuten beslissend zijn voor leven of dood. Het voorval maakt duidelijk, hoe ijskoud en bewust deze klimaatwaanzinnigen gespeeld hebben met het leven van andere mensen. “Zich enerzijds representeren als wereldverbeteraars en anderzijds levens in gevaar brengen gaat niet samen.”

In dit geval kon het protest relatief snel worden gestopt. “Ze zijn zeer gauw door de Rijkspolitie weer verwijderd”, aldus de woordvoerder van de vluchthaven. Pas enkele weken geleden is in Berlijn een gewonde vrouwelijke fietser in het ziekenhuis overleden, omdat, vanwege een blokkadeactie van klimaatactivisten de noodarts niet bijtijds de plaats van het ongeval wist te bereiken. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/12/09/gemeingefaehrliche-klima-kleber-flugankunft-mit-notfall-an-bord-verzoegert-sich/