Nieuwe sancties: Moskou voorspelt verdere boemerangeffecten voor de EU

Door: Redactie ZUERST!

Moskou. De Russische regering heeft gelaten gereageerd op het meest recente – intussen het negende – sanctiepakket van de E en vooral de Europeanen bijkomende negatieve uitwerkingen voorspeld.

De woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharowa, toonde zich er in een persconferentie van overtuigd, dat het nieuwe pakket sancties hetzelfde effect zal hebben als alle voorgaande, namelijk een toespitsingvan de sociale en economische problemen in de Europese Unie. De beslissing over de recente “onrechtmatige” maatregelen brengt in de betrekkingen met de Europese Unie geen fundamentele vernieuwingen met zich mee. Veel eerder zin de Staats- en regeringshoofden van de EU (…) niet in staat, de duivelskring van restricties te ontstijgen en het vergeefse van alle anti-Russische sancties en van de politiek van druk op Rusland te erkennen.

Vanwege de “slecht doordachte maatregelen van Brussel” zijn de EU-burgers reeds geconfronteerd met energie-knelpunten en een nog nooit vertoonde “sanctie-inflatie’, zo heette het voorts.
“De pijnlijke gevolgen van de anti-Russische politiek voor de EU zullen toenemen, met of zonder de hulp van de VS, die als voornaamste profijttrekker de veiligheidscrisis op het Europese continent en ageren tegen de onderbreking van de handels- en economische betrekkingen van de EU met Rusland,” verklaarde Sacharowa.

Economen zijn het er allang over eens, dat Rusland de door het Westen afgekondigde sancties tot nu toe in alles relatief goed heeft doorstaan terwijl vooral de Europeanen zich geconfronteerd zien met een overvloed aan negatieve gevolgen, die reiken van de galopperende inflatie via dreigend energietekort tot aan uitdunning van het Europese industriële landschap. (mü)

Door: Redactie ZUERST
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2022/12/20/neue-sanktionen-moskau-prognostiziert-weitere-bumerang-effekte-fuer-die-eu/