Taalvoorschriften voor de politie: “Zuidlanders” worden “West-Aziaten

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn. Nieuwe real-satire uit de rood-rood-groene Gaga-hoofdstad Berlijn: Aldaar dienen politieagenten in functie binnenkort “discriminatiegevoelig” rond te scharrelen – teneinde de multiculturele daderklantenkring niet langer bij de naam te hoeven noemen. Zo luidt een aanbeveling voor “discriminatiegevoelig spraakgebruik” van de LKA (waarvan wij verslag deden). Daarin werd vastgelegd, welke begrippen voor Berlijnse agenten in de toekomst nog “passend” zijn, en welke niet.

Zo dienen desbetreffende verdachten van misdrijven, die tot nu toe in persoonsbeschrijvingen werden beschreven als “Zuidlands ” in de toekomst “West-Aziatisch” te worden genoemd. De motivatie is buitengewoon sterk: Het begrip “Zuidlanders” is geografisch incorrect en negatief ingevuld door “constitutie-vijandige media”.

Er is nog sprake van verdere uitdrukkingsvoorschriften: Ook het begrip “vluchteling” is “omstreden”. “Eerder” zou gesproken moeten worden van “bescherming zoekende mensen”. Het begrip “asielzoeker” wordt eveneens afgeraden. In plaats daarvan zouden de agenten de ‘ge-genderde’ vorm “asielzoekenden” moeten gebruiken – hiermee kunnen meteen twee vliegen in één klap geslagen worden, en naast het verlangen van een “discriminatie-gevoelige” taal kan tevens worden voldaan aan politiek-correcte gender-verwachtingen.


Er is echter ook kritiek. Zo vreest de voorzitter van de Duitse politievakbond, Rainer Wendt, voor een “verdoezeling van de realiteit”. Hij zegt: “In Berlijn zijn jonge mannen uit Turkije, Irak of Libanon niet zelden betrokken bij strafbare daden.” Wanneer deze personen worden betiteld als “West-Aziaten”, doet dit afbreuk aan de realiteit. Ten aanzien van de problemen van de Berlijnse politie – Clan-criminaliteit, islamisten, klimaatplakkers enz. – doen de aanbevelingen van de LKA daarnaast aan als “een bespotting van het voltallige personeel”.

Ook van de CDU komt kritiek. De parlementsafgevaardigde Christoph de Vries (CDU) verklaarde: “De Berlijnse politieagenten hebben vertrouwen en politieke rugdekking verdiend in plaats van een Groenlinkse taalcode.” En: “Niets wordt beter, als de dingen niet bij de naam worden genoemd.”

Door: Redactie ZUERST.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/01/03/sprach-vorschriften-fuer-die-polizei-aus-suedlaendern-werden-westasiaten/