Hamburg verzet zich tegen gender-spraak: “Tegendraads-feministische propagandataal”

Door: Redactie ZUERST!

Hamburg. De overwegend ruime meerderheid van de Duitsers heeft niets met gender. Desondanks schakelen overal autoriteiten en gemeenschappen over op de stuntelige sekten-taal, die reeds in geschreven taal opvalt door sterretjes en andere bijzonderheden. Tenminste in Hamburg ontwikkelt zich verzet daartegen.

Aldaar heeft de schrijfster Sabine Mertens maanden geleden al een volksinitiatief aangekondigd tegen de gendertaal: “Wij willen de burgers laten spreken, omdat de Hamburger autoriteiten ons al sinds jaren van bovenaf het genderen opdringen”, verklaarde de initiatiefneemster tegenover NDR. ‘Genderen’ is de “propagandataal van een radicaal tegendraads-feministisch vrouwbeeld”.

Reeds een jaar werkt het initiatief “Weg met de gendertaal aan de top en in vormgeving” aan een rechts-conforme afwijzings-tekst. Wat hen betreft moeten vanaf Februari handtekeningen worden verzameld. Op z’n vroegst in 2025 zou dan óf ter begeleiding van de parlementsverkiezingen, óf van de verkiezingen van het Hamburger gemeenteraad over het volksverlangen kunnen worden gestemd.

Met haar voornemen is taalvriendin Mertens niet alleen actief in de reële- maar tevens in de virtuele politiek. Op Internet heeft ze een petitie gestart onder de titel “Afwending van de gendertaal in politiek, bestuur, opleiding, media en wetgeving nu!” Bijna 46.000 mensen hebben al ondertekend.

De Linkse Partij Hamburg heeft verbijsterd op de aankondiging gereageerd. ” De verandering van taal te willen verbieden, is absurd en autoritair”, liet de linkse fractieleidster in de Hamburger gemeenteraad, Cansu Özdemir, zich verontrust uit. Ook de vice-fractievoorzitster van de Groenen, Lena Zagst, sprak zich uit vóór het genderen in het stadsbestuur en op stadse scholen.

Sabine Mertens had al in het voorjaar opzien gebaard – ze had toen met succes een aanklacht ingediend tegen een uitgeverij, die een van haar teksten buiten haar medeweten om had ge-genderd. (st)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/01/09/hamburg-wehrt-sich-gegen-gender-sprech-queer-feministische-propagandasprache/