Economisch deskundige Ernst Wolff: “Great Reset mogelijk niet meer te realiseren”

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn. In de zomer van 2020, enkele maanden na de uitbraak van de Corona- “pandemie”, stelde de mede-oprichter van het Wereld Economisch Forum (WEF), Klaus Schwab, in een veelgelezen bestseller de hoofdkenmerken voor van een nieuwe wereldorde, die in veel opzichten een radicale breuk zou betekenen met de situatie van voor 2020. Sindsdien ligt de “Great Reset”- vertaald zoiets als: “het grote nieuwe begin” op ieders tong. Intussen geldt als verregaand onbetwist, dat ook het wereldwijde Corona-regime gezien dient te worden in de context van de “Great Reset”.

Maar: Niet in de laatste plaats vanwege het wijdverbreide maatschappelijke verzet zagen de regeringen intussen stilzwijgend af van het omzetten van de oorspronkelijk geplande vaccinatieplicht. De journalist en bestsellerauteur Ernst Wolff ziet hierin een bemoedigend teken. in een uitgebreid gesprek op You Tube gingen hij en de journalist Helmut Reinhardt nu in op de vraag, welke kansen de “Great Reset” op dit ogenblik nog heeft.

In dit verband verwees Wolff naar de onlangs in het kader van een grootschalige test mislukte invoering van digitaal geld in Nigeria, waaruit hij de conclusie trekt: “Het lijkt erop, dat het tijdstip is aangebroken, waarop de mensen zich steeds meer bewust worden van hun eigen macht en kracht. Dit kan er algemeen toe leiden, dat de Great Reset uiteindelijk niet realiseerbaar zal zijn.”

Op het officiële You Tube-kanaal van de economische Deskundige Ernst Wolff is o. a. een audiovisueel “Financieel lexicon” te vinden. Bovendien neemt Wolff in de rubriek “Het actuele commentaar” regelmatig stelling over actuele onderwerpen. Vanwege zijn kritiek op de internationale Financiële Economie stelt de online-encyclopedie over de in 1050 in Tanjin/China geboren man, dat zijn bijdragen onder te brengen zijn bij de “Complottheorieën”. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/01/10/wirtschaftsexperte-ernst-wolff-great-reset-moeglicherweise-nicht-mehr-umsetzbar/