Top-medicus eist Corona-onderzoekscommissie: “Grootste blunder van staatswege in de geschiedenis”

Door: Redactie ZUERST!

Berlijn. De discussie over het allang noodzakelijke wegwerken van de tweeëneenhalf jaar durende Corona-“pandemie” is aan het oplaaien. De epidemioloog en publicist Alexander Kékulé heeft thans een groot vat opengetrokken – hij eist een onderzoekscommissie, teneinde de warwinkel van monstrueuze geldverspilling, volledig overtrokken ingrepen op de vrijheidsrechten en vele dodelijke slachtoffers weg te werken.

In een interview met de “Welt” stelt Kekulé, die sinds 1999zowel houder van de Leerstoel voor Medische Microbiologie en Virologie aan de Martin-Luther-Universiteit Halle-Wittenberg is, als directeur van het Instituut voor Medische Microbiologie van de Universiteitskliniek Halle (zalen),duidelijk: de “pandemie” was al sinds januari 2022 geen “pandemistische noodsituatie meer. Het weekbericht van het Robert-Koch-Instituut (RKI) heeft duidelijk gemaakt, dat er op klinisch gebied reeds sinds januari 2022 “geen verhoogde ziektelast door zware luchtweginfecties” meer is aangetoond.

Dit was echter niet de enige wanprestatie van de Duitse Corona-politiek, die Kekulé hard onderhanden neemt: “Wij hebben aan de ene kant zeer veel geld uitgegeven. De Uitvoerende Macht heeft de economie omver gereden en ook de basisrechten van de burgers aanzienlijk besnoeid. Daarnaast werd gedeeltelijk zelfs ingegaan tegen de grondwet, zoals door de rechtbanken achteraf is vastgesteld. Met het oog op deze enorme verkwisting hebben wij relatief weinig bereikt”, resumeert de medicus.
Last but not least zijn 163.000 doden, die officieel op het conto van de “pandemie” zijn geschreven, niet acceptabel – andere landen, die meer op het verstand van het individu en minder op inperkingen hebben ingezet, zijn veel beter gevaren. “Vele doden en een aanzienlijk deel van de sociale en economische collatorale schade waren te vermijden geweest”, zo oordeelt Kekulé, en: “Het gaat hier immer om twee concurrerende grondrechten, dat op lichamelijke onschendbaarheid en de persoonlijke vrijheid. Naast de ontoereikende gezondheidszorg heeft de staat tevens de vrijheidsrechten geschonden, zonder dat dit wetenschappelijk onderbouwd- of evenredig geweest is. Ik refereer hier aan de 15-kilometerlijn, het mondmasker-dragen in het park, het algemene uitgaansverbod. Dat waren dingen, waaraan een wetenschappelijke basis ontbrak.”

Evenwel: Veel andere landen zouden soortgelijke fouten hebben gemaakt, “ze zijn als lemmingen achter verkeerde voorstellingen aangelopen. Vanuit mijn standpunt gaat het hier on de tot nog toe grootste collectieve blunder van staatswege uit de geschiedenis”, resumeert de medicus. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/01/18/top-mediziner-fordert-corona-untersuchungsausschuss-groesstes-staatsversagen-der-geschichte/