Verkrachter van Illerkirchberg spoorloos verdwenen

Door: MANFRED ROUHS.

Het vriendelijke kleine plaatsje Illerkirchberg vlakbij Ulm stond aan het eind van het afgelopen jaar in het hele land voorpagina’s, omdat aldaar een asielzoeker een meisje op weg naar school met messteken had vermoord. Evenwel waren asielzoekers daar al eerder onaangenaam opgevallen.

Een dertigjarige man uit Afghanistan had in Illerkircherg in 2019 een 14-jarig meisje verkracht. Derhalve was hi volgens het Recht veroordeeld en zat een korte gevangenisstraf uit. Daarna kwam hij op vrije voeten, zij het ook onder het beding dat hij zich regelmatig zou melden bij de autoriteiten, die tevens zijn verblijf in Illerkircherg in de gaten hielden.

Nu heeft de Afghaan – wie had dat nou kunnen denken? – een trap gegeven tegen de samenwerking met de autoriteiten en is spoorloos verdwenen. Aldus wordt gemeld door het Hoofdbureau van Politie Tübingen.

Vlak daarnaast is tegen de 30-jarige sprake van een uitzettingsbevel. Maar de autoriteiten hebben tot nu toe blijkbaar nog geen tijd gehad, om dit ook in praktijk te brengen.
Überhaupt lijken de verantwoordelijke instanties de omgang met de verkrachter eerder flexibel te nemen. “SWR aktuell” deelt mee https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/ulm/verurteilter-afghane-aus-illerkirchberg-verschwunden-102.html, dat de Afghaan “door het Districtsbureau Alb-Donau-Kreis uitgeschreven is wat betreft verblijfsonderzoek. Meerdere media laten weten, dat de man nog steeds in de regio is, in een naburig district, en tevens telefonisch bereikbaar is. Geen van de verantwoordelijke instanties kon deze gegevens tot nu toe bevestigen.

Tegen de veroordeelde dader is proces-verbaal opgemaakt vanwege het ingaan tegen de meldplicht, zei een woordvoerster van het Hoofdbureau van Politie. Achtergrond van de meldplicht is de verblijfswet voor buitenlanders, tegen wie sprake is van een uitzettingsbevel.”

Dus is er tegen een verkrachter in alle ernst een aangifte vanwege het ingaan tegen de meldplicht op geduldig papier geschreven. Hiervan zullen de vaders en moeders van minderjarige dochters in dit gebied zéker rustig kunnen slapen, niet?

Door: Manfred Rouhs.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/01/vergewaltiger-von-illerkirchberg-spurlos-verschwunden/