DeSantis gaat tekeer tegen de “Jet-setters van Davos”: Een “bedreiging voor de vrijheid”

Door: Redactie ZUERST!

Tallahassee/Florida. Sinds het Wereldeconomisch Forum (WEF) tijdens de wereldwijde Corona- “pandemie” voor het eerst nadrukkelijker in de focus van de wereldpubliciteit is geraakt, ziet de elitaire samenkomst zich steeds opniew geconfronteerd met tegenwind. Duidelijke kritiek op het exclusieve gebeuren, waartoe de baas van het WEF, Klaus Schwab, ieder jaar uitnodigt om naar Davos te komen, wordt nu geuit door de republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis.

Op een persconferentie beschuldigde de VS-toppoliticus de in Davos verzamelde elites ervan, te denken, het voor het zeggen te hebben en dat alle anderen slechts slaven of onderdanen zouden zijn. De maatregelen van Davos zijn in Florida “Van meet af aan gedoemd om te mislukken. Ik wil niet, dat de waarden van Davos gelden in Florida”, zei DeSantis. “Zij zeggen, dat ze zich bekommeren om het klimaat, milieu, het sociale gebeuren en het ondernemingsklimaat, en om alle mogelijke andere dingen”, zo bekritiseerde hij voorts. Maar hierdoor zou de westerse beschaving “aanzienlijk worden verzwakt”.

Al een paar dagen geleden, toen hij na zijn herverkiezing in November voor een verdere ambtsperiode was beëdigd, had DeSantis heftige kritiek uitgeoefend op de “Jet-setters van Davos” en de “technocratische elites”, die een bedreiging zouden vormen voor de vrijheid.

Er worden DeSantis goede kansen voorspeld voor een nominatie al Republikeinse top-kandidaat voor de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hijzelf heeft zich daarover nog niet uitgelaten.
Al sinds jaren trekt de Republikeinse topman steeds opnieuw verfrissend populistisch van leer tegen de “woke” prikkel. Nog onlangs kondigde hij een omvangrijke afrekening aan met de Corona-vrijheidsbeperkingen, die hij in het kader van zijn mogelijkheden althans in Florida zo snel mogelijk heeft beëindigd. (mü)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/01/20/desantis-schiesst-gegen-die-jetsetter-von-davos-eine-bedrohung-fuer-die-freiheit/