Burgeroorlog in Zweden

Door: MANFRED ROUHS.

Het afgelopen weekeinde werd Zweden opgeschrikt door burgeroorlogachtige twisten. Hierbij stonden echter geen Turkse- of Arabische ‘clans’ aan de ene- en het staatsgezag, laat staan de Zweedse individuele personen, aan de andere kant. Veel eerder gingen de wedijverende immigrantenclans elkaar te lijf.

En dat met schietwapens en explosieven. Talloze clan-strijders raakten gewond, twee kwamen om het leven. De plegers moeten enkele personen op de een of andere lijst doelbewust hebben aangevallen, achter wiens naam een geldprijs staat. De lijst gaat rond op Internet. Ze wordt in verband gebracht met een 36-jarige man, die er tussenuit geknepen is naar Turkije. Zijn bijnaam luidt: “De Koerdische Vos”. Aldus bericht de “Tagesspiegel” “https://www.tagesspiegel.de/internationales/gewaltwelle-unter-kriminellen-gangs-schweden-meldet-eines-der-schlimmsten-wochenenden-seit-langem-9225708.html

In deze woelige toestand stelde de uit Denemarken afkomstige Rasmus Paludan zich in Stockholm op voor de Turkse ambassade en verbrandde publiekelijk de Koran. Overigens staat zijn naam niet op de in het weekeinde afgewerkte dodenlijst, maar mogelijk wel op deze of gene andere.

Als reactie op de Koranverbranding staken demonstranten in Istanbul Zweedse vlaggen in brand. Zij riepen hierbij “Allahu Akbar” en trakteerden de Zweden op religieuze- en wereldlijke verwensingen, die uitdrukkelijk tevens betrekking hadden op de Zweedse regering, omdat deze de Koranverbranding niet had verhinderd.

Ooit ging Zweden door voor een vreedzame, misschien ietwat saaie welvaartsstaat. Die tijden zijn voorbij. De mislukte migrantenpolitiek van liberale en sociaaldemocratische regeringen heeft het land in een nachtmerrie doen belanden, waaruit op korte termijn geen ontwaken mogelijk is.

Door: MANFRED ROUHS.
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://www.pi-news.net/2023/01/buergerkrieg-in-schweden/

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.