Dit is te veel voor de CDU: Maassen spreekt klare taal – en moet worden uitgesloten

Door: Redactie ZUERST!

Erfurt/Berlijn. Alweer gedoe rondom de vroegere BVD-chef Hans-Georg Maassen. Ondanks alle meningsverschillen met de CDU is deze nog steeds partijlid en en stelt zich momenteel kandidaat voor de conservatieve “Werteunion”. Evenwel krijgt Maassen juist nu weer eens heftige tegenwind te verduren. Na duidelijke taal richting de Groenen eisen CDU-functionarissen Uitsluiting uit de partij van Maassen.

Op Twitter heeft de strijdbare Conservatief onlangs verklaard, dat “eliminerend racisme tegen blanken” “een drijvende kracht is van het “politiek-mediale systeem”. In vergelijkbare zin heeft hij zich daarenboven uitgelaten in een interview met de publicist Alexander Wallasch voor diens blog. Hierin spreekt Maassen eveneens van racisme “die wordt bedreven tegen de autochtone Duitsers. “Deze denkwijze is het uitdrukken van een groen-rode rassenleer, op de manier waarop minderwaardig bevonden rassen worden beoordeeld, en men daarom Arabische en Afrikaanse mannen het land binnen moet halen,” aldus Maassen.

Voor de CDU is dit te veel. Secretaris-Generaal Mario Czaja twitterde boos: “Voor de uitlatingen van Maassen en het daarmee tot uiting gebrachte gedachtengoed is in onze partij geen plaats.” De plaatsvervangende CDUU-voorzitster Karin Prien dreigde zelfs, een verzoek om partij-uitsluiting in te dienen: “Mocht de heer Maassen bij onze volgende Raad-van-Bestuursvergadering op 13 februari nog CDU-lid zijn, dan zal ik dienovereenkomstig bij de Raad van Bestuur een verzoek indienen, om hem uit te sluiten uit onze partij”, aldus Prien.

Zelfs Maassens eigen kieskring, de CDU-Thüringen, heeft zich van hem gedistantieerd: “De uitlatingen van de Heer Maassen weerspiegelen noch de taal, noch de geesteshouding van de CDU Thüringen. De taal van antisemieten en complot-ideologen heeft in ons midden geen plaats”, zo deelde Christian Herrgott, Secretaris-Generaal van de CDU-kieskring-Thüringen mede.
Maassen-zelf constateert een vuilspuiterij-campagne tegen zijn persoon. Hij houdt vast aan zijn kandidaatsstelling voor voorzitter van de ‘Wertenunion’. De verkiezingen vinden komende zaterdag plaats. (se)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/01/25/das-ist-zu-viel-fuer-die-cdu-maassen-spricht-klartext-und-soll-ausgeschlossen-werden/