Alweer twee dodelijke slachtoffers van een steekpartij: Dader wordt nu al aangemerkt als “geestelijk in de war”

Door: Redactie ZUERST!

Hamburg/Kiel. Alweer een “individueel” geval van messenstekerij – deze keer zo bloedig, dat ook de nationale berichtgeving niet kan zwijgen: In een trein van Kiel naar Hamburg maakte woensdagmiddag een Syriër amok en stak wild om zich heen met een mes. Er werden twee treinreizigers gedood en zeven andere personen raakten gewond. Eén
van de slachtoffers verkeert in levensgevaar.

Een “man” was voor aankomst op het station van Brokstedt, kort voor 15.00 uur, reizigers te lijf gegaan met een mes, zo deelde een woordvoerder van de Rijkspolitie mee. Hij werd kort daarop gearresteerd. Volgens de eerste berichten zou het om een Syriër gegaan zijn. Volgens informaties van “Bild” is echter intussen duidelijk, dat de dader een Palestijnse vluchteling uit Gaza zou zijn. De zware delinquent zou zich tot een week geleden nog in voorlopige bewaring gezeten hebben.

De man werd vervolgens naar het ziekenhuis in Neumünster gebracht. Volgens voorlopige inzichten was de vermoedelijke aanvaller tot nu toe niet geregistreerd als extremist. Eveneens is reeds een begin gemaakt met de gebruikelijke procedure. Vanuit “veiligheidskringen” werd prompt verluid, dat de vermoedelijke dader geestelijk in de war zou kunnen zijn. (rk)

Door: Redactie ZUERST!
Vertaling: Theresa Geissler.
Bron: https://zuerst.de/2023/01/26/wieder-zwei-messer-tote-taeter-wird-bereits-als-geistig-verwirrt-eingestuft/